Vendégcsábítóbb irányvonal a Paris Budapestben

A TableFree által szervezett gasztro-túránk – melyről Önöknek is beszámoltunk – utolsó állomásaként a Paris Budapest Étterem látta vendégül a résztvevőket. Itt találkoztunk Jean Wendling-gel, akivel pár nappal később leültünk egy kis szakmai csevejre.

 

{module 221}

Jean másfél éve érkezett Budapestre, azóta vezeti Executive Assistant Managerként a Sofitel szállodát, határozza meg bárjának és éttermének a Paris Budapest Étteremnek és a Paris Budapest Bárnak működési vonalát.

Andreas Mensch konyhafőnök irányításával az étterem a jellegzetes francia és az autentikus magyar konyha remekeit vonultatja fel. A kiválasztott étel készítési fázisait, fortélyait maga a vendég is végig kísérheti a nyitott konyha jóvoltából, illetve ki is próbálhatja a tematikus főzőtanfolyamok során a mesterszakács személyes vezetésével.

Az étteremben ezen felül Poós Béla éttermi igazgató borszeretetének, szenvedélyének köszönhetően nemcsak neves borászok finom borait kóstolhatjuk, de személyesen is találkozhatunk velük, lehetőséget kapva ezáltal arra, hogy boraikat és őket is jobban megismerhessük. Tehetjük ezt a megszokott borvacsorák alkalmával, vagy akár „A hónap borásza” eseménysorozat keretében, amikor hetente egyszer kötetlenül beszélgethetünk a jelen lévő borásszal az étteremben illetve a bárban, róla, életéről, élményeiről, filozófiájáról.

Az exkluzív, ám oldott hangulatú bárban válogathatunk mind a különleges likőrök, az illatos ginek, whiskeyk, a zamatos borok között, melyeket apró falatkák kíséretével is élvezhetjük. A koktéllap izgalmakat kínál, az ízlelőbimbóknak különleges, eddig talán nem ismert, néhol meghökkentő kreatív kombinációkat, ám összességében harmónikus ízélményt nyújtva.

A Paris Budapest Étterem és Bár ezen kívül még számos egyéb különleges lehetőséget biztosít a gasztronómiában, a koktél-, bor- és bárkultúrában elmerülni vágyóknak.

Beszélgetésünk apropója többek között az étterem és a bár csapatának új koncepciója: nyitni a szépre-jóra-ízletesre vágyó helyiek, a megszokottnál többre vágyó budapestiek felé, vagyis megváltoztatni a szállodai éttermekkel és bárokkal kapcsolatosan kialakult több évtizedes sztereotípiákat. Nem titkolt céljuk, hogy őszinte vendégszeretetüket, látásmódjukat, az igényesség iránti elhivatottságukat ne csak a nemzetközi, hanem minél több helyi vendég is megismerhesse, élvezhesse. Visszatérve, ugyanazt a megszokott színvonalú kiszolgálást kapva az „otthon érzem magam” jóleső érzésével folyton új és különleges élményekben részesülni, és mindig a kedves vendég igényei szerint.

Ehhez nemcsak a szálloda remek elhelyezkedése segítség, hanem az étterem-bár kitűnő adottságai közé tartozik a teljes szeparáltság a szállodai recepciótól, valamint az utcafrontról történő bejárási lehetőség is. A hatalmas üvegablakokon át elénk táruló lenyűgöző látvány lehetővé teszi, hogy kiszakadjunk a mindennapok forgatagából, megálljunk, elgondolkodjunk, letisztuljunk és erőt merítsünk a tájból, a hangulatból.

A helyszín nyújtotta lehetőségek mellett az árképzés szintén egy fontos szempont, hogy a helyieknek is a kedvében tudjanak járni. A városban található hasonló színvonalú és minőségű éttermek kategóriájában a Paris Budapest Étteremben elkölthetünk egy nagyon kellemes ebédet vagy vacsorát számszerűleg ugyannyit költve, ám olyan külön személyre szabott figyelmességet kapva, amitől úgy érezzük, értékében sokkal többet kaptunk, mint egy hasonló helyen: ez lesz az, amitől vissza szeretnénk újra térni.

Az említetteket Tóth Zoltán, a Paris Budapest Bar vezetője, vezető mixere egészítette ki a bárhoz kapcsolódóan. Havonta – a hónaphoz igazodva – új koktéllal ismertetik meg az igényes és izgalmas italkultúra iránt érdeklődőket.Minden második hét péntekjén, illetve szombatján party-t tartanak a bárban, ahol többek között híres DJ-k, divatbemutatók, finom italok, különleges falatkák, gyors és barátságos kiszolgálás és fergeteges hangulat biztosítja a 25-40 körüli szórakozni vágyók jókedvét. Ezeken a szombatokon a magyar közönség számára is barátságos árakkal várják vendégeiket, a limitált létszámmal elkerülik a zsúfoltságot, kényelmetlenségeket, így a kedvelt belvárosi szórakozóhelyek méltó versenytársaivá váltak a helyi vendégek körében is.

Ezek apró technikai fogások, melyek mellett fontos kihangsúlyozni, hogy munkájuk legstabilabb pillére az elhivatottság, a vendégekkel fenntartott személyes és barátságos kapcsolat. Akár visszajáró, akár csak egy első alkalommal idelátogató vendégről legyen szó. E szemlélet nélkül a jövőre vonatkozó elképzeléseik, terveik, koncepciójuk mit sem érne. Ennek fényében válogatták ki mind az étterem, mind a bár csapatát.

A szállodaiparnak nagy szüksége van a változásokra, a változtatásokra. A világ más nagyvárosaiban a hotelek éttermei, bárjai jóval nagyobb népszerűségnek, ismertségnek és presztízsnek örvendnek, mint itthon.

A Paris Budapest Étterem és Bár ezt a jeget szeretné megtörni.

{module 221}