Világbüfé, Talentométer az A38-on

Az A38 profilja megújult. Már nem csak könnyűzenei programokkal várják a látogatókat, hanem színházi előadások, könyvbemutatók, filmvetítések és egyéb kulturális rendezvények sokaságával.

 

{module 221}

Az egyik ilyen új rendezvény a Talentométer, mely az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. eredetileg könnyűzenei tehetségkutató sorozata, idén jelentősen kibővül. A zenei rész mellett ezúttal borászversenyt is hirdetnek. Fiatal borászok versenye azoknak a pályájuk elején álló, 35 év alatti fiatal borászoknak ad bemutatkozási lehetőséget, akik már önálló útra léptek, vannak saját boraik, de még nem kapták meg azt az elismertséget, amit megérdemelnek. Az A38 Hajó éttermében és teraszain zajló nyilvános napokon a nagyközönség 2000 Ft-os belépődíj ellenében végigkóstolhatja a kategória borait, és a jegy mellé adott szavazólappal szavazhat a legjobbra. A borverseny végleges eredményét a fesztivál közönsége által leadott szavazatok alapján állapítják meg. A kóstoláshoz elismert vendégséfek készítenek borkorcsolyát, kóstolófalatokat. 

A másik új rendezvény a VilágBüfé, etnikai konyhák napja. A június 21-én megrendezésre kerülő fesztivál legfontosabb célja, hogy Budapest lakóival megismertesse az Európán kívüli országok, nemzetek, nemzetiségek gazdag gasztrokulturális hagyományait, és ezen keresztül erősítse a városlakókban a befogadó attitűdöt. A fesztiválon körülbelül 30-40 „etnikai konyha” vesz részt és várja nyitott ajtókkal a városlakókat.

(nikicske)

{module 221}