VinAgora 2012

A VinAgora 1992-es alapítása óta, a VinoFed tagjaként, a világ 10 szakmailag legelismertebb versenye közé sorolandó. Megszerezte a meghatározó nemzetközi, szakmai szervezetek – OIV (Nemzetközi Szőlő és Bor Szervezet), UIOE (Nemzetközi Borász Szövetség)- védnökségét. Aktív tagja a VINOFED-nek (Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetsége). A VinAgora Magyarország egyetlen olyan borversenye, amely nemcsak széles nemzetköziséget képviselő zsűrijével, de emellett – a számtalan hazai bor társaságában – a külföldről nevezett borok  jelentős arányával is kiemelkedik országunk borversenyeinek élmezőnyéből.

 

{module 221}

Idén június 15-17 között kerül megrendezésre a VinAgora Nemzetközi Borverseny, melyet június 30-án egy egész napos rendezvénnyel, a VinAgora Borgálával koronáznak meg a szervezők. A borkedvelők, hozzáértők ezen a napon megkóstolhatják a nevezett és díjazott magyar, külföldi borokat, melyhez a méltó helyszínt a New York Palota – Boscolo Konferencia Központ biztosítja. 

Minden bor mellett megtalálható lesz a hivatalos bírálati lap a versenyen kapott értékeléssel, így a vendégek összehasonlíthatják a borok eredményeit is. Új kedvencekre bukkanhat, régi ismerősöket üdvözölhet poharaiban az, aki szereti a bort, szereti a sokszínűséget vagy egyszerűen kellemesen szeretne eltölteni egy borillatú napot több mint 500 féle nedű, és sok neves borász társaságában. 

/borkultúra/

{module 221}