Karácsonyi könyvajánló

Bereznay Tamás, Németország ízei

Bereznay Tamás a Nők Lapja rovatvezetője, a köztársasági elnök szakácsa és a Kárpátia étterem séfje, már első kötetével, a Mai magyar konyhával is hatalmas közönség és szakmai sikert aratott, majd ezt megismételte süteményes könyv című művével.

Harmadik kötete a Németország ízei, azokkal az előítéletekkel kíván leszámolni, melyek a német gasztronómiával kapcsolatban terjedtek el hazánkban.

Bereznay Tamás: Németország ízei

Ha tudnák, hogy ez mennyire nem igaz. A német gasztronómia legalább olyan izgalmas és sokszínű, mint az ország kultúrája. Északon, ahol a tenger minden jóval ellátja az ott élőket, ezerféle halat, rákot, angolnát és egyéb finomságokat fogyasztanak. A délnyugati vidékeken fantasztikus bortermelő vidékek vannak. Türingiába pedig messze földről zarándokolnak a hozzáértők, azért, hogy a híres burgonyagombócot megkóstolják.

Sajátos képződmény lett ez a kötet: részben úti, részben pedig szakácskönyv. Tizenhat fejezetében egy-egy régiót járunk körül turisztikai, kultúrtörténeti és gasztronómiai szempontból. S hogy stílszerűek legyünk a sok ezer német különlegesség közül terjedelmi adottságok miatt csak egy csipetnyit idéz fel abból a rendkívüli gazdagságból, amelyet Németország ízei nyújtanak.

A mesterszakács vezetésével izgalmas, látványos és tartalmas kedvcsináló ahhoz, hogy közelebbről megismerkedjünk Németországgal és gasztronómiájával.

Boook Kiadó Kft.
Kiadás éve: 2010
Online megrendelés: Bereznay Tamás: Németország ízei

***

Bíró Lajos: Sok vagyok

Bíró Lajos a magyar gasztronómia vérbeli fenegyereke, nagyszájú, okos és szórakoztató. Igazi „szakma-narkós”, a legtrendibb séfek izgága doyenje, és bár ő ezt kikéri magának – bevallja, hogy nagyon élvezi.
Botrányos finomságai, pofátlan ínyencségei 153 válogatott receptje, életének izgalmas, olvasmányos sztorijai, szakmai hitvallása, életfelfogása hamar meghódítják a mai hedonista „krúdygyulákat” éppúgy, mint a divatos, sznob hobbiszakácsokat és a hétpróbás vagy éppen abszolút kezdő háziasszonyokat.

Az igazi magyar konyha legjobb hagyományainak újrateremtője, újragondolója, akinél semmi sem az, aminek látszik, mégis minden kompozíciója azt üzeni: na, most megtudod, milyen is igazából a kedvenc ételed!

Tudod, hogyan kell tányért kihúzni, halat prádosítani, libamájat szuvidolni, borjút konfitálni? Azt hiszed, nem tudsz főzni? Vagy eddig úgy gondoltad, tudsz?! Ezzel a könyvvel minden kétséged szertefoszlik, minden kérdésedre választ kapsz, mielőtt a konyhába indulsz szerencsét próbálni – és ha már ott vagy, akkor is.

Ez a könyv Bíró Lajosról szól. Még akkor is, ha valamelyik elképesztően egyszerű, meghökkentően finom ételének receptjét olvasod is éppen!

Online megrendelés: Bíró Lajos: Sok vagyok

***

Herczeg Ágnes: Borok a konyhában

Herczeg Ágnes a londoni Wine and Spirit Education Trust végzett nemzetközi borakadémikusa, WSET Certified Educator címmel rendelkező oktatója, 10 éve foglalkozik borokkal, rendszeresen bírál borversenyeken, publikál szaklapokban és oktat, dolgozik szakfordítóként és lektorként is.

A borok kiválasztása nem könnyű feladat, viszont egy jól eltalált bor csodálatos képességekkel bír, legyen szó egy kettesben eltöltött vacsoráról, vagy egy üzleti megbeszélésről. A mai napig emlékszem arra borra, amit a férjemmel sok évvel ezelőtti első találkozásunkkor ittunk. Egészen biztos vagyok abban, hogy megismerkedésünkben komoly szerepe volt annak, hogy járatos voltam a borok világában.

Természetesen ennek a könyvnek az ötlete is egy pohár bor mellett született, amelynek alapkoncepciója, hogy milyen ételhez milyen bor illik és a végeredmény 167 különböző bor kombinációjából jött ki.
A jeles gasztronómiai szakértő Mautner Zsófia mondta, hogy nincs ma Magyarországon még egy kötet, amely a bor-étel párosításhoz ennyire hiteles útmutatást tudna adni.

Gerendai Károly a Costes étterem tulajdonosa szerint a könyv kitűnő befektetés is, mert akár már egy vacsora alatt is megtérülhet az ára, ha tudjuk, hogy az ételünkhöz milyen bort érdemes választanunk.
László Krisztina a Marie Claire főszerkesztője nyilatkozta, hasznos könyv, mert mindig találunk benne újdonságokat és lesznek olyan olvasók is, akik e könyv miatt válnak a borok rajongóivá.

Online megrendelés: Herczeg Ágnes: Borok a konyhában

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .