113 nyertes magánszálláshely pályázó Hévízen

Tudatos minőségfejlesztés és forgalomnövekedés.
A magánszoba kiadás újra reneszánszát éli, egyre élénkülő kereslet mutatkozik külföldi és belföldi oldalról is az önálló apartman vagy vendégház bérlésre. A vendégigények azonban sokat változtak a ’90-es évek „Zimmer Frei” hulláma óta, amire a kínálatnak is reagálnia kell. Ma már elvárás magánházaknál is az ingyenes WiFi, a reggeli, de akár a medence és a szauna is.
A vendégházak modernizálását és minőségi fejlesztését Hévízen pályázati rendszer segíti, amelynek fedezetét Hévíz Város Önkormányzata biztosítja a befizetett idegenforgalmi adó terhére, a szakmai megvalósítást pedig a Hévíz TDM Egyesület vállalta.
A 2016-ban indított minőségfejlesztési pályázatnak köszönhetően, ma már Hévízen található a legtöbb „Koronás minősítéssel” ellátott vendégház és apartman. Összesen 61 ház felelt meg az országos minősítési eljáráson, többségében a legmagasabb minősítési kategóriákat megszerezve. A minősítés díja a pályázat keretében is elszámolható, ösztönözve ezzel is házigazdákat a fejlesztésre.
2019-ben a beadási határidő végéig 116 pályázat érkezett be, amelyből 113 pályázat került pozitív elbírálásra. A magánszállásadók összesen 15.297.235,- Ft értékben igényeltek támogatást, ami 11%-os növekedés az előző évhez képest.
„Négy éves tapasztalatok alapján elmondhatjuk, hogy a hévízi Minőségfejlesztési Pályázat elérte célját, a magánszállásadók egyre nagyobb számban pályáznak, és az elnyert támogatások összege is dinamikusan nő. Első évben 8.328.094.- forint értékben érkeztek be pályázatok, ami mára 83%-os növekedést mutat. – tudtuk meg H. Horváth Orsolyától a Hévíz TDM Egyesület elnökétől. „A fejlődés a vendégforgalmi adatokban is megjelenik. Magánszállás kategóriában 2015-ben regisztrált 99.704 vendégéjszakáról 2018-ban már 140.581 vendégéjszakát értek el a hévízi magánszálláshelyek.”
A cél természetesen idén is a minőségi szolgáltatást növelő beruházások támogatása, a vendégek kényelmének a növelése. A fejlesztéseket még a nyári szezon beindulása előtt megvalósítják a szállásadók, amelyek jó részben felújítások, televíziók, légkondicionálók, kerti bútorok, kerékpárok beszerzései lesznek.

(Hévíz)