Nobilius lett a 65 éves Himalájai cédrus neve

Himalájai cédrus, Folly arborétum

A Folly Arborétum és Borászat Fogadj örökbe egy Folly fát! elnevezésű kezdeményezése keretében az arborétum egyik örökbe fogadásra váró fájának, a 65 éves és kb. 22 méter magas Himalájai cédrusnak kerestek nevet.

A Facebookon beküldött 40 névjavaslat közül 4 jutott a döntőbe: Széprus, Hegylakó, Smaragdóriás, Nobilius. Erre a négy névre szavazhattak az érdeklődők a második körben.

840 szavazat érkezett a névjavaslatokra. A nyertes név, amelyre a legtöbben szavaztak, a Nobilius lett, amelyet a névadó „kiváló” jelentése miatt küldött be a pályázatra. A nyertes névadó egy évig a játékban megjelenő fa örökbefogadójává vált.

Az arborétum a Fogadj örökbe egy Folly fát! elnevezésű kampányával elsősorban az ember természetszeretetét és környezettudatosságát szeretné erősíteni, és nem utolsó sorban trendivé tenni a természet iránti elkötelezettséget a gyerekek és felnőttek körében egyaránt.

Folly Arborétum és Borászat
8257 Badacsonyörs
Kápolnavölgyi út 25.

Nobilis további információ: https://www.folly.hu/buszkesegeink-62
A kampányról: https://www.folly.hu/fogadj-orokbe-egy-folly-fat-79

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .