Olaszországban újraindul a vendéglátás — hétfőn nyitnak az éttermek, bárok, kávézók is

Február elsején valamennyire fellélegezhet az olasz vendéglátói szektor. Éttermek, kávézók nyitnak újra, illetve újra látogathatóak lesznek a múzeumok, központi nevezetességek is.

Olaszország február elsejétől hivatalosan is fellélegezhet: az ország összes régióján feloldják a legveszélyesebb zónákat jelző vörös fokozatot. Tartományaik zöme sárga fokozatba lép, ami már sokkal élhetőbb körülményeket jelent.

Persze még közel sem jelenti a megszokott világot, de enyhébb korlátozásokkal kell számolni. Narancssárga, vagyis közepesen veszélyes terület marad Szardínia, Szicília, Umbria, Puglia, valamint Bolzano térsége. Náluk még várni kell a vendéglátás újraindítására, még mindig csak elvitelre és kiszállításra üzemelhetnek.

aperol spritz


Viszont 20 tartományból 15-ben ismét kinyithatnak az éttermek, kávézók, bárok is — és egészen este hatig lehet látogatni őket, megfelelő távolságtartással és higiéniai előírások betartásával. Tehát a vacsora idősávja még nem engedélyezett, de így is egy kis kapaszkodót adnak a hosszú ideje bénított szektornak.

Ismét szabad lesz az egy régión belüli városok közötti közlekedés, hétköznapokon kinyithatnak a bevásárlóközpontok, de hétvégén még mindig zárva kell tartaniuk ezeknek az üzletkomplexumoknak. Este tíztől reggel ötig még mindig érvényben marad a kijárási tilalom is, és a sípályák sem nyithatnak még ki.

Érdemes lesz figyelni őket, hogy az enyhítések után hogyan alakulnak a járványadataik.

(MTI Corriere della Sera)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .