Fehérváré lett a LEGO-Országalma

Fehérváré lett a LEGO-Országalma

Beteg gyerekek gyógyulását segíti a HUNGEXPO, a LEGO® és a Mosoly Alapítvány közös jótékonysági akciója – immár második alkalommal.

Fehérváré lett a LEGO-Országalma

A Budapesti Vásárközpont egyik legjelentősebb eseménye idén is az Utazás kiállítás volt. A rendezvény fő látványosságaként megépült Magyarország LEGO®-térképe és rajta az ország kilenc különleges látványosságának LEGO®-szobra. A HUNGEXPO ezeket a szobrokat értékesíti, a bevételt pedig felajánlja az ingyenes mese- és művészetterápiákkal foglalkozó Mosoly Alapítványnak. Az alapítvány évtizedek óta kezeli, és enyhíti a gyerekek testi betegségével járó pszichés problémáit.

„Az összegyűlt adományokból szeretnénk továbbra is magas színvonalú, ingyenes terápiás foglalkozásokat tartani a gyerekek számára. A Mosoly terápiák olyan gyerekeknek segítenek, akik hónapokat, esetleg éveket töltenek kórházban, vagy olyan betegséggel küzdenek, amely élethosszig tartó terheket ró rájuk és családjukra.
A Mosoly Alapítvány foglalkozásai segítenek, hogy a gyerekek könnyebben el tudják viselni a betegségükkel járó megváltozott élethelyzetet, befogadóbbak legyenek a kezelésekre. A foglalkozások célja továbbá az élményszerzés, a gyermekek félelmének, szorongásának csökkentése, a trauma feloldása-” (Mosoly Alapítvány)

Az első szobrot, a Karcag város büszkeségét, a szélmalmot ábrázoló alkotást maga a város önkormányzata vásárolta meg. A másodikat pedig – a székesfehérvári Országalmát – a Székesfehérvári Közhasznú Nonprofit Kft. A több száz kockából álló szobrot a városi Tourinform irodában állítják ki.

A többi alkotás: a Pannonhalmi Apátság épülete, a Gyulai vár, a hortobágyi Kilenclyukú híd, a pécsi Dzsámi, a Tihanyi Bencés Apátság, a Szent István Bazilika valamint a tokaji boroshordókat és egy palack tokaji aszút ábrázoló LEGO-szobor még megvehető. A jótékonysági akcióhoz bárki csatlakozhat; a szobrok a felajánlók tulajdonába kerülnek.

Az Utazás kiállítás egyébként jövőre is látványos és izgalmas programokat ígér. 2016 kiemelt témája az olimpia és a karnevál lesz. A következő Utazás kiállítás időpontja 2016. március 3-6.