Ökotúra a Balaton partján

Ökotúra a Balaton partján

2015 tavaszán a GreenRide Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 6 660 000 Ft összegű pályázatot nyert az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában.

Ökotúra a Balaton partján

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében Ökotúra a Balaton partján– innovatív természetjárás és kulturális körutazás környezetbarát eszközökkel címen valósult meg (TÁMOP 2.3.6.B-12-1/6-2014-0027). A pályázat  célja,  hogy  az  ügyfelek  egy  innovatív,  környezetbarát  eszköz  használatával megismerjék a Balaton és a Somogyi táj gazdag flóráját és faunáját, látnivalóit, nevezetességeit, kulturális és történelmi értékeit, hagyományait.

A Balaton északi és nyugati részén, illetve az országban is csak néhány helyen volt eddig lehetősége az érdeklődőknek segway túrákon részt venni. A GreenRide Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. sikeresen pályázott és nyert el 6 660 000 Ft támogatást (660 000 Ft önrésszel; 90 %-os támogatási intenzitás mellett) vállalkozása létrehozására.

A megvalósítás során, azaz 2015. április 1. – 2015. augusztus 31. közötti időszakban létrehoztuk zamárdi székhelyű vállalkozásunkat, beszereztük a cég  működéséhez  szükséges  eszközöket, kialakítottuk szolgáltatásunk helyszínét. A piacra jutás érdekében együttműködési megállapodásokat kötöttünk számos  szolgáltatóval, tanácsadást  vettünk  igénybe és különböző  marketing  tevékenységeket folytattunk. A fejlesztés eredményeként a Balaton déli partján, Zamárdiban létrehoztunk egy túrabázist, ahonnan kiindulva a környék nevezetességeit, turista látványosságait, hagyományait mutatjuk be a hazai és külföldi vendégkörnek. Vezetett túráinkon Magyarországon  kuriózumnak  számító  „segwayt”  használunk,  egy  önegyensúlyozó  közlekedési eszközt,  amely elektromos meghajtásának köszönhetően abszolút környezetbarát. A vele való közlekedés izgalmas, eddig nem tapasztalt élményt jelent, ezáltal felejthetetlenné téve az itt töltött időt számos családnak, baráti  társaságnak,  céges  csapatépítő  tréningek  résztvevőinek.

Túravezetőink különféle  hosszúságú,  nehézségű, tematikájú  szervezett  túrákra  kísérik  a vendégeket,  koruknak,  érdeklődési  körüknek megfelelően. A segway-jellegű eszközön gurulva megtekinthetők Zamárdi nevezetességei, Balatonendréd környékének természeti kincsei,  a  somogyi  táj  szépsége, Szántódpuszta  majorságának  hatalmas  területe,  a Tihanyi-félsziget  és  a  bencés  apátság természeti-  és  történelmi  értékei, Balatonföldvár kikötője  és a Balaton part  látnivalói. A szakszerű betanítást és az eszköz biztonságos használatának elsajátítását követően az egy órástól a fél napos túráig minden megtalálható cégünk palettáján. Sok balatoni szolgáltatással ellentétben a kora tavaszi és késő őszi időszakban is elérhető kínálatunk. Igény esetén akár több napot is felölelő programok szervezését, csomagajánlatok készítését is vállaljuk partnereink kölcsönös együttműködésével.