Lanner Kvartett

A Lanner Kvartett 2012. nyarán alakult azzal a céllal, hogy felelevenítsen egy régi, 200 éves tradíciót, a „bécsi házi-muzsikálást”.

 

{module 221}

Tagjai – akik egyben a Budapesti Fesztiválzenekar művészei is – gyakorló muzsikusokként eltökéltekabban, hogy a hagyományos vonósnégyesektől eltérően különleges formációban, a cselló helyett nagybőgővel keltsék újra életre a koncertezésnek ezt a formáját, amely a XIX. század eleji polgári szalonokban oly népszerű volt.

Előadásaikat éppen ezért nem is koncertnek, hanem zenés vendégségnek hívják, ahol a muzsikálás során valóban vendégül látják a zeneszerető embereket, nemcsak zenével, de valamilyen kulináris finomsággal is. Előadásaikat szeretnék interaktívvá és egyedivé tenni úgy, hogy gyerekek és felnőttek is önfeledten, a koncerttermi kötöttségektől megszabadulva lehessenek együtt zenehallgatás közben. Egyetlen céljuk, hogy vendégeik – elfeledve a mindennapok gondját, baját – tartalmas, ugyanakkor könnyed kikapcsolódás által kerüljenek közelebb egy már-már feledésbe merülő világhoz.

S hogy erre mekkora szükség van ma, döntse el a kedves közönség! A vonósnégyes kellemes és szórakoztató műsoraiban éppúgy megtalálhatóak a bécsi klasszika apró remekművei, mint a Strauss- vagy a Lanner család keringői, polkái. Igényes válogatásukban Magyarországon ritkán játszott darabok és átiratok is szerepelnek.

A kvartett tagjai:Selmeczi Gábor (hegedű), Kostyál Péter (hegedű), Fekete Zoltán (mélyhegedű), Martos Attila (nagybőgő)

További információk: www.lannerkvartett.hu

{module 221}