Új helyettes államtitkár a turizmus élén

A miniszterelnök 135/2012. (XI. 13.) ME határozata alapján, a nemzetgazdasági miniszter javaslatára – 2012. november 15. hatállyal – a Nemzetgazdasági Minisztérium Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárságának Turisztikáért felelős helyettes államtitkárává nevezte ki dr. Horváth Viktóriát.

{module 221}

A Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkár Csizmadia Norbert, ami egybe azt is jelenti, hogy a turizmus elkerült a Szatmáry Kristóf vezette államtitkárságtól.

A turizmus fontosságát kiemelve és elismerve a helyettes államtitkár a tervezéskoordinációért felelős államtitkár felügyeletével a turizmusért, a vendéglátásért és az egészségiparért való felelőssége körében gondoskodik a turizmussal és a vendéglátással kapcsolatos jogszabályok, továbbá e tárgykörökben felhatalmazás alapján miniszteri rendeletek előkészítéséről; meghatározza a turizmus és a vendéglátás irányításának cél-, eszköz- és intézményrendszerét; irányítja a belföldi és nemzetközi turisztikai marketingtevékenység szakmai felügyeletét; összehangolja az európai uniós tagságból adódó kormányzati turisztikai feladatok, a turizmus fejlesztését szolgáló nemzetközi programok végrehajtását; együttműködik az érintett minisztériumokkal a turisztikai, vendéglátó-ipari és egészségipari szolgáltatásokra és feladatokra vonatkozó programok végrehajtásában.

Horváth Viktória ezt megelőzően a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő Hotel igazgatója volt.

{module 221}