Átadták „Az év turisztikai témájú szakdolgozata, 2010” pályázat díjait

GSZT - Pályázatok rovatA Magyar Turizmus Zrt. által életre hívott, „Az év turisztikai témájú szakdolgozata” pályázatra 2010 őszén 67 szakdolgozat érkezett 20 felsőoktatási intézményből. A szakdolgozat-pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén, 2011. május 31-én, két kategóriában hirdettek nyerteseket, további négy pályázó pedig különdíjban részesült. Az MT Zrt. idén is külön oklevéllel ismerte el azt a felsőoktatási intézményt, amely a diákok számára a legjobb felkészítést nyújtotta a szakdolgozat-készítés során. A diákok a munkájukért járó elismerést ünnepélyes keretek között Dr. Nemes Andreától, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztályának vezetőjétől és Horváth Gergelytől, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától vehették át. Az eredményeket Dudás Krisztina, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója ismertette.

{module 221}

A Magyar Turizmus Zrt. 2010-ben tizedik alkalommal írt ki pályázatot „Az év turisztikai témájú szakdolgozata” címmel a turisztikai felsőoktatási intézmények végzős hallgatói részére. A pályázaton az akkreditált hazai felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói, valamint az esti, levelező és posztgraduális képzésben, illetve a távoktatásban részt vevő hallgatók indulhattak államvizsgán eredményesen megvédett turisztikai témájú szakdolgozatukkal. A pályázatra egy-egy intézmény legfeljebb öt értekezést nevezhetett be, amelyből legfeljebb két pályamű idegen nyelvű is lehetett. 

A pályázat célja, hogy ösztönözze és továbbfejlessze a turizmus állami irányítása és a turisztikai felsőoktatási intézmények együttműködését és szakmai munkáját, amely az elmúlt években egyre sokszínűbb lett. A Magyar Turizmus Zrt. gyakornoki programjában való részvétel és a különféle csatornákon keresztül megvalósuló információcsere egyaránt azt szolgálják, hogy a felsőoktatási intézményekből kikerülő hallgatók elméleti ismereteik mellett már az egyetemeken, főiskolákon töltött idő alatt gyakorlati tapasztalatot is szerezzenek. 

2010-ben 20 felsőoktatási intézmény juttatta el a Magyar Turizmus Zrt.-hez az általa legszínvonalasabbnak ítélt munkákat, minden korábbinál több, összesen 67 szakdolgozatot. A pályázatra a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi, illetve Tájépítészeti Kara, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kara, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kara, a Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Kara, a Dunaújvárosi Főiskola, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara, az Eszterházy Károly Főiskola, a Harsányi János Főiskola, az International Business School, a Károly Róbert Főiskola, a Kodolányi János Főiskola, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara, a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem

Közgazdaságtudományi, illetve Természettudományi Kara, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi, illetve Természettudományi és Informatikai Kara, a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara, a Szolnoki Főiskola, valamint a Zsigmond Károly Főiskola nevezett be szakdolgozatot. A szakdolgozatok között néhány idegen nyelvű, két angol és egy német nyelvű pályamű is található. 
A beérkezett szakdolgozatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt. munkatársaiból álló széles körű szakmai zsűri értékelte. A legjobb diplomamunkákat két, az „Alapos, tudományos igényű munka”, valamint az „Újszerű témaválasztás” kategóriában jutalmazták, emellett négy szakdolgozat különdíjban részesült.

{module 221}