Meghirdették a 18. Magyar Termék Nagydíj pályázatot

Magyar Termék Nagydíj átadás 2014

A tanúsított minőség iránti elkötelezettség elismerésére meghirdették az idei, 18. Magyar Termék Nagydíj nyilvános pályázatot – jelentette be Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvezető igazgatója pénteken, sajtótájékoztatón, Budapesten.

Magyar Termék Nagydíj átadás 2014
Magyar Termék Nagydíj átadás 2014

Az idén 37 főcsoport 73 termékkörében lehet pályázni az elismerésre.

A pályázatokat 2015. május 22-ig kell beadni, az idén a Kárpát-régióból is lehet jelentkezni, az elismeréseket szeptember 3-án adják át a Parlamentben.

A sajtótájékoztatón Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Termék Nagydíj 2015. évi fővédnöke írásban köszöntötte a pályázati rendszer kiírását, hangsúlyozva, hogy a Magyar Termék Nagydíj pályázat kiírói tanácsa a kezdetektől azokat a hazai vállalkozásokat részesíti elismerésben, amelyek munkájuk során nem csak a jóra, hanem a kiválóra törekedve alkotásaikkal, eredményeikkel bizonyítják a magyar elme és kreativitás nagyszerűségét.

Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a fogyasztóvédelemben szemléletváltozás történt, a vállalkozók is tapasztalhatják a hatóság fogyasztóbarát magatartását. A helyettes államtitkár elmondta, fontos, hogy legyenek olyan tudatos fogyasztók, akik a magyar áruk vásárlása mellett döntenek.

Kiss Károlyné, az Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvivő igazgatója elmondta, az idén újabb főcsoportokkal bővült a pályázó cégek köre, pályázni lehet többek közt különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerekkel, a közétkeztetéssel, a fenntartható gazdálkodás ökológiai szemléletű módszereivel, a szabadidő kulturált eltöltését segítő szolgáltatással, kulturális rendezvénnyel, sporteseménnyel – tette hozzá a ügyvivő igazgató.

A kiírók hagyományteremtő céllal megalapították 2015-ben a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Régiók Életműdíj elismerést, a kitüntetéssel azt a természetes személyt ismerik majd el, aki tevékenységével évek óta segíti a határon túli térségek és az anyaország gazdasági, kulturális, oktatási kapcsolatainak erősítését, és elkötelezett a hagyományok tisztelet és a magyarság eszméje iránt.

A Magyar Termék Nagydíj pályázat 1998-ban indult, eddig 486 áru és szolgáltatás érdemelte ki az elismerést, több mintegy fele jelenleg is viseli a tanúsító védjegyet.

MTI

További információ: http://www.termeknagydij.hu/