Kerékpáros élmények – élménykerékpárúton

Kerékpáros élmények – élménykerékpárúton

Magyarország legnagyobb kerékpárcentruma épül meg hamarosan a Tisza-tavi régióban. A Magyar Turizmus Zrt. célja az igazi élményt nyújtó magyar kerékpárutak nemzetközi népszerűsítése.

Kerékpáros élmények – élménykerékpárúton

A Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület és Magyar Turizmus Zrt. a Bringaexpo Kiállításon, Budapesten mutatta be az elsősorban a kerékpáros turizmust célzó beruházást.

A Tisza-tó az elmúlt 15 évben a tudatos fejlesztések eredményeként az aktív- és ökoturizmus népszerű fogadóterülete lett, a 100%-ban uniós forrásból megvalósuló beruházás pedig még tovább növelheti a térség turisztikai vonzerejét.

A fejlesztés keretén belül megépül Magyarország legnagyobb kerékpárcentruma, összekapcsolják az EuroVelo11 nemzetközi kerékpárút Tiszafüred feletti és alatti szakaszát, valamint elkészül a Tiszafüred-Poroszló közötti szakasz Tiszafüred és Tisza közötti része. Pihenőpont és egy különleges, emelhető szerkezetű híd is helyet kap majd a X. sz. öblítő csatornán. A projekt része a nemzetközi vonzerőt jelentő Tisza-tó – Hortobágy síkvidéki élménykerékpárútnak, mely később akár Debrecen – Eger viszonylatra is továbbfejleszthető lesz. A beruházás ezzel nem csak a Tisza-tó térség infrastruktúrájában jelent mérföldkövet, hanem a számtalan innovatív kerékpáros szolgáltatásnak (mobil szerviz, MP4 GPS-es túravezetés, sisakkamera kölcsönzés, transzferszolgáltatás elfáradt gyerekek és szülők számára, stb.) köszönhetően hazánk kerékpáros turizmusának is további lendületet adhat. A munkálatok várhatóan 2015. október 31-én fejeződnek be.

A Magyar Turizmus Zrt. célja, hogy a kerékpározás ne csak mint közlekedési lehetőség éljen az emberek fejében, hanem mint a kikapcsolódás, az aktív és egészséges szabadidő-eltöltés egyik eszköze is. A társaság szándéka, hogy a legjelentősebb, legnépszerűbb útvonalak (Euro Velo 6, 11, 13, ill. a nagy tavaink körüli kerékpárutak) komplex infrastrukturális fejlesztését követően a belföldi kereslet mellett felkeltse a nemzetközi szintű érdeklődést is ezen útvonalak iránt, hosszabb távon Magyarországot mint ideális kerékpáros turisztikai célterületet népszerűsítve.