Brillíroztak a tatai versenyen az Avalon Ristorante kollégái

Rangos eredményekkel büszkélkedhetnek az Avalon Park olasz éttermének munkatársai, akik kiemelkedően jeleskedtek a szombaton 16. alkalommal megrendezésre kerülő Farsang Kupán. A csapattagok a tatai Güntner Arénában a gasztro-szakma kiválóságaival is harcba szállva, tehetségüket mennyei sütemények és koktélok formájában tárták a zsűri elé.

A miskolctapolcai Avalon Ristorante híres desszert kínálata az édesszájú vendégek számára maga a paradicsom és kétség sincs afelől, hogy aki egyszer megkóstol egy süteményt az étterem látványhűtőjéből, garantáltan rabul ejti az ínycsiklandozó ízkavalkád. Az olasz étteremben remekcukrászcsapat dolgozik azon nap mint nap, hogy a desszertek minduntalan elkápráztassák a vendégeket. A munkatársak amellett, hogy rendkívül elhivatottak a munkájuk iránt és a maximális profizmusra törekszenek a receptek megálmodása – vagy épp azok újragondolása során – szívesen teszik próbára kreativitásukat a szakma legjobbjaival szemben is.

Február 24-i megmérettetésük alkalmával Tatán bújtak kötény mögé, ahol többek között a karrierjük csúcsán lévő gasztronómia művészeivel vették fel a versenyt. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Tata és Környéke Régiója és Egyesülete szervezésében megrendezésre kerülő XVI. Farsang Kupára közel 130 fő jelentkezett, akik szakács, cukrász, pék, felszolgáló/pincér, asztalterítés, valamint D3 Cukorvirág kategóriákban nevezhettek, de egy cocktail verseny is a program szerves részét képezte.

Az Avalon csapatából Madarasi Evelin és Nagy Csaba cukrászok, valamint Miskolci János bartender próbált szerencsét, akik kiemelkedően teljesítettek és nagyszerű eredményekkel tértek vissza. A cukrászoknak zökkenőmentesen sikerült megoldaniuk az előre meghatározott feladatokat, aminek tanúbizonyságot ad, hogy Evelin a felnőtt kategória aranyérmese lett, míg Csaba – kolléganőjét követve – másodikként állhatott a dobogóra. Az italkészítés során is szoros mezőny alakult ki, amivel igencsak meggyűlt a baja a zsűrinek, azonban Jánosnak így is sikerült elnyernie a harmadik legjobb koktélért járó díjat.

(Tóth Liliána)