Igazi mesterekké váltak a diákok a 47. Danubius Tanulóversenyen

Február 26-án este 21 diák célozta meg a legjobbnak járó elismerést a 47. Danubius Tanulóversenyen, ahol a vállalatszállodáiban gyakorlatot teljesítő szakács, cukrász és pincértanulók mérték össze kreativitásukat, szakmai felkészültségüket a Hotel Hungaria City Centerben.

A verseny első részében a tételhúzáskor arról az elméleti tudásukról adtak számot a tanulók, amely a későbbi szakvizsgájukon is a kötelező ismeretanyag részét képezi. Ezután következett a gyakorlati megvalósítás és megmérettetés.

A Danubius szállodáiban és a Gundel Étteremben gyakorlatukat töltő diákokat tanulófelügyelők készítették fel a hagyománynak számító versenyre, így szakemberek mentorálása mellett álmodták meg és tökéletesítették a fogásokat,a dísztortákat és a tányérdesszerteket, az árukosárban korábban megjelölt alapanyagok felhasználásával.

Minden szakács tanuló két fő alapanyagot kapott, aminek szerepelnie kellett a versenymunkájukban: ez a szürke harcsafilé és a sertés oldalas volt, és a bisztró jellegű sajttortát is többféle kivitelezésben láthattuk. A Hotel Hungária City Center éttermében hétfő este 7 órakor megrendezett versenyen a zsűri mindvégig elismerő szavakkal és építő jellegű kritikákkal egyaránt illette a versenyzőket és így a végeredmény is az általuk adott pontszámok, illetve a meghívott vacsoravendégek pontozásos visszajelzései alapján születtek meg. amikor is minden asztalnál mást és mást fogyasztottak a vendégek.

A csapatverseny győztese: a RadissonBlu Béke Hotel