Ebétterem nyílt Moszkvában

Groom RoomElőételként carpaccio friss csirke- vagy borjúhúsból, főételként főtt marhabélszínből készülő tatárbifszteket zöldségágyon kínál a kutyáknak egy moszkvai ebétterem. Egy komplett ebéd 6-7 ezer forintnak megfelelő rubelbe kerül. Megnyílt Moszkva első  ebétterme: a Groom Room, vagyis Csinosító Szoba mindennel szolgál, amire csak szüksége lehet a gazdiknak kedvenceik számára, a kutyadivattól az ápolásig, és amelyik négylábú szerencsésen túlélte a nyírást, samponozást és mancskűrt – itt így nevezik a körömvágást -, elfogyaszthat egy nem is akármilyen éttermi ebédet is.

{module 221}

Az ebmenüt híres moszkvai éttermek szakácsai állítják össze állatorvosi felügyelet mellett, s az étlap már szinte teljesen kész, még a kutyadesszerteken töprengenek. Annyi már világos, hogy zseléket és habokat kínálnak majd, de hogy ezek miből készülnek, az még a jövő zenéje – írta az MTI.

Az étlapon szerepel előételnek például carpaccio friss csirke- vagy borjúhúsból, főételként a főtt marhabélszínből készülő tatárt ajánlják zöldségágyon. Ehhez a négylábúak fogyaszthatnak kutyabort vagy kutyasört: állítólag mindkettő a megtévesztésig hasonlít a valódira, csak nem tartalmaz alkoholt. Egy komplett ebéd úgy 6-7 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül.

Főleg jól nevelt ebekre számítanak, mert az állatoknak is porcelán tányéron szolgálják fel az étkeket, abrosszal letakart kis sámlin. Persze aki akarja, az ölében is etetheti kedvencét, sőt, akár az asztalra is teheti, hiszen ez a kutyusok étterme, bár a gazdiknak is adnak enni, ha gusztusuk támad rá.

Groom RoomGroom Room cicák fogadására is felkészült, de elsősorban a kutyákat várja a gazdival együtt. Amerika előbbre jár: New Yorkban egy ideje már működik egy éjjel-nappali diszkóklub ebeknek, amely jóval arisztokratikusabb és kulturáltabb a kétlábúakénál: klasszikus zenét hallgatnak, szusit és húsgolyócskákat fogyasztanak, gyógyfürdőket vesznek és gazdáik költségére masszázsokat kapnak. A helyet azért nevezik diszkónak, mert a négylábú vendégek szakemberek segítségével tanulhatnak néhány tánclépést a parketten. Az intézmény olyan népszerű, hogy a másutt élő ebek számára néhol már elkezdtek csoportos New York-i utakat szervezni, hogy részük lehessen az élvezetben – írta a Komszomolszkaja Pravda.

A lap szakértőket idézett, akik szerint az ebétterem és a cicakávéház csak látszólag a dúsgazdagok felesleges pénzkidobása: egyrészt a gazdik és az állatok egyaránt élvezik, ha nem csak az utcára mehetnek együtt, másrészt egyáltalán nem utolsó sorban a gazdik számára is kiváló ismerkedési alkalom….

{module 221}