Nem lesz piaccá nyilvánított Lidl üzlet

A Lidl Magyarország vezetősége megvizsgálva a közelmúltban, a kiskereskedelmi szektorban tapasztalható piaci gyakorlatokat, stratégiai döntést hozott.

 

E döntés értelmében, a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos eredeti törvényhozói szándékot szem előtt tartva, az áruházlánc nem követi a kiskereskedelmi szektorban most kialakulóban lévő gyakorlatot, vagyis egyetlen üzletét sem fogja piaccá nyilvánítani a jövőben annak érdekében, hogy vasárnap is, minden egységüket nyitva tarthassák. Az elhatározás alapja, a magyarországi jogszabályok teljes körű betartása a mindennapi működés során.

„2015. március 1-jétől meghosszabbítottuk üzleteink nyitva tartását, legtöbb boltunk 7-21 óra között van nyitva, de összesen 46 fővárosi és vidéki egységünkben egészen 22 óráig lehet vásárolni. A kiskereskedelmi szektor valamennyi szereplője számára adott, egyszeri vasárnapi nyitva tartás lehetőségével márciustól mi is élünk. Felelős vállalatként semmilyen más módon nem tervezünk vasárnapi nyitva tartást” – hangsúlyozta Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke.