Rövid hírek 2010.11.05

Több száz milliós beruházások a Balatonnál

Komplex, több mint 300 millió forint értékű ingatlanfejlesztési program kezdődik Tihanyban, melynek keretében átfogó beruházásokat hajtanak végre, írja a Napi Gazdaság.
A hajóállomás és a 71-es főközlekedési út között 1.5 kilométer hosszú kerékpárút épül. A 2.6 méter széles út mentén szervizt, kölcsönzőt, valamint kerékpártárolókat is kialakítanak.
Korszerűsítik a közvilágítást, és más infrastrukturális beruházásokat is terveznek, melynek 100 millió forintos költségeit az Euróapai Unió is támogatja.
A program részeként jövőre teljesen megújul a parti sétány és több park is, sőt a közelben evezőspályát is kialakítanak, továbbá vállalkozói tőkéből átépítik a régi bazársort, és 2011 nyarára már több információs pont is szolgálja a vendégek kényelmét.

*****

Pályázati pénz is segíti a kecskeméti Hilton Hampton Inn-t

A főleg üzletembereket megcélzó Hilton Hampton Inn kategóriájú szálloda építését kezdik meg 2011-ben Kecskeméten; az 1,9 milliárd forintba kerülő beruházáshoz 437 millió forintot pályázaton nyert az építésére létrehozott gazdasági társaság – közölte Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere szerdán a városházán sajtótájékoztatón. A száz szobás, négy csillagos szálloda építését a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) pályázatán nyert összegen kívül az ING Zrt. befektetése és bankhitel biztosítja – közölte Zombor Gábor.
A DARFÜ pályázatán feltétel volt az önkormányzati szerepvállalás, ezért a szálloda beruházásra létrehozták a Hírös Hotel Kft-t., amelynek 75 százalékban az IGN Zrt., 25 százalékban pedig a Kecskemét száz százalékos tulajdonában lévő Hírös Sport Kft. lett a tagja. A szálloda elkészülése után a Hilton csoport azonnal átveszi üzemeltetésre az épületet.

*****

Gunst Andrásra emlékezett a leköszönő Skal elnök

Október 28-án a Hotel InterContinental Corso éttermében tartotta havi összejövetelét a Magyar Skal. Az esemény szomorú apropója volt, hogy a tagok megemlékeztek a közelmúltban elhunyt Gunst Andrásról, aki ebben a szállodában (korábban Forum Hotel) jutott pályája csúcsára, egészen a Nemzetközi Aranykulcs elnökségéig. Páldi Y. György méltatta Gunst András munkásságát, majd a család nevében Gunst György (aki szakmabeli, hiszen a budapesti Rivalda Cafe & Restaurant társtulajdonos vezetője) emlékezett meg édesapjáról.
Az ebéd további részében az elnök bejelentette, hogy legközelebb csak december 9-én találkozik a tagság a Symbol Budapestben, s az lesz az utolsó alkalom, hogy ő elnöki minőségben jelenjen meg.