Rövid hírek 2011.02.20

20 éves a Gála Tours

A Gála Tours alapításának 20. évfordulóján rendezett fogadáson a cég ügyvezetője Galla Zsuzsa beszámolt arról, hogy az eddigi hagyományos japán piac mellett tevékenységi körüket Indiába irányuló kiutazással is bővítik, amelynek fő ajánlatai az ajurvédikus kezelésekkel kombinált utak lesznek.

*****

Gyerünk Réunion-ra

Az eddig korzikai és szardíniai utazásokról megismert Korzika Holidays a jövőben társasutazásokat is szervez Réunion szigetére.
Valamint bővítette kínálatát Toszkána-i lehetőségekkel is.
Ugyancsak újdonság, hogy felemelte viszonteladói jutalékát 12%-ra.

*****

IPadet kapnak a szállóvendégek a New York-i Plaza Hotelben

Az amerikai metropolisz legelegánsabb szállodájának vendégei a korábbi érintős távirányító helyett iPaden kapcsolhatják le a villanyt, vagy rendelhetik meg a reggelit.
A New York-i Plaza Hotel minden egyes szobájában egy iPadet helyeztek el, amely egy célszoftver segítségével univerzális távirányítóként szolgál, és rajta keresztül lehet elérni a hotel bizonyos szolgáltatásait – adta hírül az Übergizmo. A vendégek a készülékek segítségével kapcsolhatják le vagy fel a világítást, szabályozhatják a fűtést, rendelhetnek szobaszervizt vagy foglalhatnak asztalt az étteremben, kérhetnek ébresztőt és elérhetik a személyzetet is, ha valamire szükségük van.
A Plaza Hotel számára kifejlesztett célszoftverrel beszállókártyát is nyomtathatnak azok a vendégek, akik repülővel utaznak tovább a városból. A hotelben eddig is egy érintőképernyős távirányítóval lehetett állítani a fűtést és a világítást, de a luxusszálloda vezetése szerint ez a készülék nem nyújtott elég sokrétű lehetőségeket.
A szálloda célszoftvere mellett a vendégek természetesen internetezhetnek is a készüléken és az iPad szórakoztató funkcióit is használhatják.

*****

Turisztikai kedvezményrendszert tervez a Szigetköz

A térség idegenforgalmát fellendítő turisztikai kedvezményrendszer bevezetését tervezi a Szigetköz Turizmusáért Egyesület – írta a Kisalföld. Egy füzetben sorolják majd fel mindazokat a vállalkozásokat, amelyek csatlakoznak az 5-10 százalékos kedvezményt kínáló rendszerhez. Éttermek és szálláshelyek mellett például pálinkakóstolás, kenubérlés, fürdő- és kastélybelépő szerepel a kínálatban.

*****

Szegedi felújítás

Szeged tovább növeli szállodai kínálatát 200 millió forintos beruházással felújítják a Burger-házat, amely négycsillagos szálloda ként fog működni.
A szálloda tulajdonosa a Yourhouse Kft. már eddig is több száz millió forintot költött az épületre és várhatólag ez év kora nyarára elkészül a teljes felújítás.

*****

1. Máltai Bouldering Verseny

A sziklamászás szerelmesei most meghódíthatják Máltát.
A Máltai Sziklamászó Szövetség szervezésében idén első alkalommal kerül megrendezésre ez a különleges extrém sportverseny. A sziget déli részén Wied Hasa-nál mérhetik össze tudásokat a boulderingesek. A szervezők a kezdőket is várják, akik a szépséges völgy meredélyénél ismerkedhetnek a sportág rejtelmeivel.
Ha még sosem próbálkozott sziklamászással, de hajtja a kíváncsiság, Máltán biztonságos és mégis természetes körülmények között köthet barátságot az extrém sportok eme különleges ágával. Mászás, vagy ereszkedés közben pedig olyan panorámában lehet része, ami másoknak nem adatik meg.

*****

Buli a kiállítás után

Immár hagyományossá válik, hogy az Utazás Kiállítás nyitó napjának estéjén a kiállítók a Symbol étteremben feledtethetik az egész napi stresszt, amely T-Day néven vált ismerté. A tavalyi bulin 900-an vettek részt ebben az évben is legalább ennyi résztvevőre számítanak a szervezők.

*****

Újra minősített borok

Az Unió eredetvédelméhez kapcsolódó bor-termékleírások elkészítéséről tárgyalt Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának valamint a Bor Eredetvédelmi Tanácsának képviselőivel. A tárgyaláson részt vettek a magyarországi borvidékek vezetői is – adta hírül a Borászportál.
Már 2009. augusztus elsejétől hatályosak a borok eredet-megjelölésére és földrajzi jelzésére vonatkozó új európai uniós szabályok. Az EU eltörölte a meghatározott termőhelyről származó minőségi bor, a földrajzi jelzéssel ellátott asztali bor és a szűk értelemben vett asztali bor fogalmát. E helyett a következő három termékkategóriát vezette be:
– Oltalom alatt álló eredet-megjelöléssel ellátott bor (hivatalos rövidítése: OEM )
– Oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott bor (hivatalos rövidítése: OFJ)
– Földrajzi jelzés nélküli bor