Rövid hírek 2012.04.20.

GSZT rövid hírekZsinórban kétszer – Bordeaux-ban

Óriási sikert könyvelhet el a Tokaj Kereskedőház Zrt., miután Grand Selection Tokaji Késői Arany bora egymás után kétszer is aranyérmet nyert Európa egyik legismertebb borversenyén, Bordeaux-ban. A Grand Selection 2009 tavaly, míg a 2010-es évjárat az idén nyerte el kategóriájában a legfényesebb medált. A sikersorozat visszaigazolása annak az átalakulásnak is, melyet Tokaj-Hegyalja legnagyobb pincészete az elmúlt években elkezdett és véghezvitt. A megújulás helyes irányát és az állandó minőséget jelzi továbbá, hogy a most aranyérmes Késői Arany a Borigo tesztjén is 87 pontot kapott, és a VinCE szaklap is második legmagasabb pontszámmal és 4 csillaggal ajánlotta legjobb vétel kategóriának.

{module 221}

A Challenge International du Vin nemzetközi borverseny komolyságát jelzi, hogy több mint 4630 mintát neveztek, 44 ország pincészetei, borászai. Magyarország 121 mintával volt jelen Bordeaux-ban, ebből 6 aranyat, 9 ezüst és 7 bronzérmet hoztak haza a magyar termelők.

*****

Bezárt az AA budapesti irodája

American Airlines tájékoztatja a szakmát, hogy 2012. március 31-én budapesti irodája bezárt. A folyamatban lévő ügyekkel kapcsolatban, és minden egyéb kérdés és kérés esetén az American Airlines az alábbi angol/német nyelvű elérhetőségeket biztosítja

Foglalás, jegykiállítás, árazás -helpdesk:+49 180 511 3709 www.aa.com/agency
AAdvantage – törzsutas kérdések: Eurorosd@aa.com
Visszatérítés: Lon.Refunds@aa.com
ADM/ACM/BSP: Bsp.Lon@aa.com
Ügyfélszolgálat: IntAgency.CustomerRelations@aa.com vagy a www.aa.com weboldalon
Sales és marketing tevékenységgel kapcsolatban: Seema.Sood@aa.com

*****

Adria kiállítás a „vitalitás szigetén”

A Mali Lošinj városában április 24-26 között megrendezésre kerülő NATOUR ADRIA kiállítás célja, hogy a szabadidő természetben történő eltöltését népszerűsítse. A vásárral egybekötött kiállításnak egyébként minden évben Szlovénia ad otthont, s ez az első alkalom, hogy Horvátországban a „vitalitás szigete”-ként elhíresült, 125 éves egészségturisztikai tradícióval rendelkező Lošinj-szigeten is megrendezésre kerül.

A sport-turisztikai programokat és aktív turisztikai programokat, szállást és öko-turisztikai szolgáltatásokat, illetve a sport-turizmushoz és az aktív turizmushoz szükséges felszereléseket kínálóknak, illetve a kempingeknek és caravaning központoknak, valamint a különféle horvátországi desztinációs szervezeteknek és szakmai érdekképviseleteknek egyedülálló alkalmuk nyílik arra, hogy bemutassák kínálatukat az egész Európából idesereglő vendégeknek.

Az üzleti kapcsolatok építésén túl a program érdekes szakmai vitákat, prezentációkat is magában foglal, de lesz elég idő az aktív programokra és Lošinj turisztika kínálatának tartalmas feltérképezésére is. Mindennek köszönhetően a háromnapos program nem csupán egy különleges szakmai találkozó, de egyben értékes tanulmányút is.

Mali Lošinj Városi Idegenforgalmi Közössége az utazási irodákkal, hotelekkel és kempingekkel karöltve színvonalas és tartalmas csomag-túrákat állított össze az ideérkezőknek, hogy ezzel is a Lošinj-i szigetvilágot, mint egész éven át vonzó úticélt népszerűsítse.

*****

V. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál

Idén ötödik alkalommal 2012. április 28. és május 1. között várja az érdeklődőket és a szórakozni vágyókat a Velecei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál.

*****

TAP: 8 év – heti 8 járat

Nem számmisztika, hanem valóság: a TAP portugál légitársaság 8. éve üzemelteti népszerű Lisszabon-Budapest járatát, amelynek heti frekvenciáját 8-ra emeli az idei nyári menetrendtől kezdődően.

{module 221}