Rövid hírek 2013.12.05.

Szállodai szárnnyal bővül a Harkányi Gyógyfürdőkórház

2014 tavaszára elkészül a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház új, szállodai színvonalú épületszárnya. Az uniós beruházás eredményeként nemcsak hazánk, hanem Európa is egy új, a pikkelysömör betegségek kezelésének egy magas színvonalú centrumával gazdagodhat.

GSZT Rövid Hírek

Több mint féléve folynak azok a kivitelezési munkálatokat, melynek köszönhetően egy szállodai színvonalú új szárnnyal bővül a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház. A projekt jelenlegi állásáról, annak várható feladatairól és eredményeiről tájékoztatták a jelenlévőket 2013. november 26.-án egy sajtónyilvános épületbejáráson.

Az eseményen Hegyi Ákos vezető projektmenedzser tartott beszámolója során elhangzott, hogy a jelenleg zajló beruházás legfőbb célja, a gyógykezelésekben résztvevők igényeinek maximális színvonalon történő kielégítése. A munkálatok elkészültével olyan komplex szárnyat vehetnek majd igénybe a páciensek, ahol ezentúl európai színvonalon, szállodai körülmények között kezelik a pikkelysömört, és azok társbetegségeit is.

Az új épületrészben többek között helyet kap két orvosi rendelő, egy központi váró diszpécserközponttal, 7 teljesen akadálymentesített szoba, 38 darab két ágyas kórházi szoba, 5 iroda, egy irattárral kibővített konferenciaterem, egy 100 fős étterem nagyobb kapacitású konyhával, valamint személyzeti öltözők is.

A lehető leghatékonyabb kezelések biztosítására öt gyógyvizes káddal, két dithranolos és galván kezelővel, fényterápiás helyiséggel, két tornateremmel, valamint négy masszázsrészleggel is ellátják az épület. Az új szárny elkészültével, mely 2014 tavaszára várható, a modern komplexum mellett, egy zöldövezettel körbevett akadálymentes parkolót is átadnak.

A beruházás a „Harkányi Gyógyvíz – Egészséget adó és megőrző őselem” elnevezésű, DDOP-2.1.1./E-09-2f-2010-0001-es azonosítószámú projekt keretein belül valósul meg, melynek összértéke mintegy 1,5 milliárd Forint. Az uniós beruházás eredményeként nemcsak hazánk, hanem Európa is egy új, a pikkelysömör kezelésének egy magas színvonalú centrumával gazdagodhat.

Új légitársaságot indít az El Al

UP néven debütál az izraeli légitársaság új, diszkont fuvarozója, amely kezdetben öt európai városba – Budapestre, Berlinbe, Kijevbe, Prágába és Larnacára – közlekedik Tel Avivból március végétől.

A járatokra hamarosan megkezdődik a jegyértékesítés, az egyirányú tarifák 69 dolláros ártól indulnak. Az UP valódi diszkont fuvarozóként csak azokért a szolgáltatásokért fizettet, amelyeket az utasok igénybe is vesznek. A fedélzeten két osztályt – economy és economy plus – kínál, az UP Basic tarifa semmilyen extra szolgáltatást (feladott csomagot, víz és snack kivételével fedélzeti ellátást, ülésválasztást) nem tartalmaz, ezeket az utasok felár ellenében választhatják ki maguknak. Az UP Smart jegyét vásárlók azonban rugalmas kondíciókat és számos szolgáltatást megkapnak. Az El Al Matmid törzsutasklubjának tagjai az UP járatain is gyűjthetnek mérföldeket és szinttől függően további extra szolgáltatásokra is számíthatnak.

Az UP indulásakor heti 50 járatot üzemeltet, ezek Larnacára heti hat, a többi célállomásra – így Budapestre is – heti 11 alkalommal közlekednek majd.

Váradi János, az El Al budapesti igazgatója szerkesztőségünknek elmondta: az UP díjtalan személyes és telefonos ügyfélszolgálatot kínál, jegyeit a csoportok rugalmas feltételekkel vehetik igénybe és a IATA jegyirodák jutalékot is kapnak. A gépekre a beszállítás utashídról történik, az UP Tel Avivban a központi terminálra (T3) érkezik.

*****

Az MT Zrt. Logisztikai Bázisának decemberi nyitva tartása

A Magyar Turizmus Zrt. ezúton tájékoztatja a szakma képviselőit, hogy a társaság Logisztikai Bázisának ünnepi nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

Leltározás miatt 2013. december 16. és 20. között a kiadványok fogadása és átadása szünetel. Telefonon, illetve e-mailben, ebben az időszakban is elérhető lesz a Logisztikai Bázis.

December 21. és január 1. között zárva tart. Nyomdai beszállítás, partnerek kiszolgálása: 2014. január 2-tól.

*****

Magyarországra látogattak a NACTA szakemberei

A Magyar Turizmus Zrt. meghívására november 23. és 25. között a NACTA (The National Association of Career Travel Agents), amerikai utazási irodákat tömörítő szervezet tagjaiból álló csoport látogatott hazánkba. A különleges tanulmányúton 16 szakember vett részt, akik elsősorban dunai hajós utakra, valamint az ezekhez kapcsolódó elő- és utó túrákra specializálódtak. A háromnapos út során a résztvevők megismerkedtek Budapest jellegzetes látnivalóival és több fővárosi szálloda kínálatával.