Személyi hírek 2013.12.05.

GSZT szakújság

Hipp Ádám, az Accor munkatársa nemzetközi karrierje során újabb sikert ért el: október 21. óta a Kínában található Grand Mercure Shenzhen Oriental Ginza szállodaigazgatójává nevezték ki.

GSZT szakújság

Ádám 2002-ben csatlakozott az Accor-Pannonina Hotels Zrt. csapatához, mint a Mercure Budapest Buda F&B Igazgatója, majd 2004 és 2007 között Vállalati F&B Fejlesztési Vezető volt. 2007 és 2009 között az Ibis Budapest Heroes Square, 2009 és 2010 között pedig az Ibis Budapest Váci út Szállodaigazgatója volt. Nemzetközi pályafutását az Ibis Hong Kong North Point szállodaigazgatójaként kezdte 2010-ben, ahol jelenlegi kinevezéséig is dolgozott.

***

Kovácsné Paár Gabriella, a győri Hotel Klastrom eddigi értékesítési igazgatója öt év után távozott a szállodából, és november 15-től a Hotel Konferencia szállodaigazgatójaként folytatja pályafutását. Elődje, Szabó Józsefné nyugdíjba vonul.

A Klastrom Hotelban utódja Kőhalmi Zsuzsa, aki a szállodaiparon kívülről kerül az értékesítési vezetői pozícióba.

***

Decembertől több szálloda élén is változás történik a Hunguest Hotels-nél, miután Jós Adél szülési szabadságra megy a három hévízi ház, a Helios, a Panoráma és a Mirage éléről. Helyére Pokorádi Sándor kerül.

A tapasztalt szakember nyitás óta irányította a tapolcai négycsillagos Hunguest Hotel Pelion szállodát. Utódja Huba Marianna, aki Budapestről, a Tulip Inn Budapest Millennium és a Hunguest Hotel Platánus szálloda igazgatói székéből érkezik. Utódjáról még nem született döntés.

***

Paraczky Péter arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az Erzsébet Szállodák, Táborok és Vendégházak Nonprofit Kft-nél fennálló, szakmai igazgatói munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnt.

Az ismeret szállodai szakember korábban az Accor szállodalánctól igazolt át az állami tulajdonban lévő szálláshelyeket üzemeltető céghez.

***

November 16-tól Hága Péter a LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior hegyvidéki életmódszálloda új igazgatója.

A fiatal szakember már a nyitás előtt, 2011 júniusában csatlakozott a csapathoz, mostani kinevezését megelőzően éttermi igazgatóként dolgozott. Igazgatóként továbbra is törekszik a színvonalas vendéglátásra, és kiemelt feladatának tekinti a szálloda piaci pozíciójának megtartását, további elismerések megszerzését.

***

Január 1-jétől nyugdíjba vonul Lukács Ferenc a hévízi Hotel Carbona vezérigazgatója. A szakember 40 évet töltött el a szállodában, 22 évet vezérigazgatóként.

Utódja Tapodi Attila, aki a Llifestyle Hotel Mátra igazgatói székéből érkezik a szállodába. Nem ismeretlen számára a cégcsoport, hiszen korábban dolgozott a Spirit Hotel F&B managereként is.

***

November 25-től a Premium Incoming Budapest (STH Special Tours Hungary) spanyol és dél-kelet ázsiai beutaztatását erősíti Draskóczy Réka.

***

Czeiszing Miklós veszi át a Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) magyarországi értékesítési képviseletének vezetését a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarán belül. A délkelet-európai regionális menedzsment részeként a magyar szakember Novák Viktória utódjaként 2013. november 18-tól felel a magyar piacért. Czeiszing Miklós a budapesti Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem külgazdasági szakán végzett, tanulmányai során nagy hangsúlyt kapott a turizmus és a turizmus marketing. Szakmai pályafutása során a Magyar Autóklubnál töltött be különböző pozíciókat, utoljára a 14 utazási irodai hálózattal rendelkező Autoclub Travel igazgatójaként dolgozott, ahol a Magyar Autóklub teljes turisztikai tevékenységéért is felelt. Czeiszing Miklós kiváló piacismerettel rendelkezik, és különösen jól ismeri turisztikai termékként az úticél Németországot.

***

November 18-tól Márton Ildikó az Autóclub Travel igazgatója. A szakember az elmúlt 15 évben a Cartour ügyvezetőjeként, hálózati igazgatójaként vált ismertté a szakmában.

***

Fennállása óta első ízben van magyar vezetője az Szerződéses Közösségi Étkeztetők Európai Szövetségének, a FoodServiceEurope-nak. Párkai Zsoltot a Sodexo Magyarország Kft. ügyvezetőjét, a Sodexo kelet-közép-európai vezérigazgatóját választották alelnökké a november 29-i brüsszeli közgyűlésen.