Személyi hírek 2011.05.20

2011. május 12-én, 11. alkalommal nyitotta meg kapuit Moszkvában a MITF kiállítás. A hivatalos megnyitó  eseményeként, az Oroszországban működő nemzeti idegenforgalmi hivatalok szövetsége (ANTOR) ebben az évben is átadta a tavalyi évben alapított „Lakatos Barnabás díjat”. Idén az ANTOR tagsága és elnöksége a legjobb nemzeti képviselet kategóriában a díjat Szegedi Andreának, a Magyar Turizmus Zrt. moszkvai külképviselet-vezetőjének ítélte oda.

{module 221}

A rangos díj előzménye, hogy az orosz állami turisztikai vezetés Szegedi Andrea munkáját „Shenkevich” díjjal ismerte el 2010 szeptemberében, illetve a V4 együttműködés oroszországi koordinálásának elismeréseként Lengyelország turisztikai állami irányítása a magyar „Pro turismo” díjjal egyenrangú lengyel állami kitüntetést adományozott számára 2010 októberében. 

***

Megvált a tihanyi Echo Residence All Suite Hotel igazgatói pozíciójától Varga László, aki május 9-től a Hotel Assistance Kft. ügyvezető igazgatójaként folytatja pályafutását.

*** 

A közeljövőben 138 lakosztállyal bővíti kapacitását a Boscolo New York Palace Boscolo Luxury Residence néven, amelyek gyakorlatilag lakásigény felszereltséggel rendelkezne, ezek értékesítéséhez új munkatársakkal bővül az eddigi csapat, Eric Montagnon és Ország András személyében. 

*** 

Kinevezték a pécsi TÉDÉEM Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét Szabó Anett személyében.  

*** 

Bővült a Turisztikai Tanácsadók Szövetségének taglistája, az új tagok Molnár Csilla (Harsányi János Főiskola), Ligeti Ádám (Elladam Kft.), Székely Róbert és Bálint Gergely (Horwath HTL Hungary & Russia). 
Az alelnöki pozícióról leköszönő Szemrédi József helyére az egyesület Bakos Boglárkát (EconoConsult Kft.) választotta alelnöknek.
Létrehoztak egy második alelnöki pozíciót is, amelyre Brachna Jánost (Med-I-Terra Kft.) kérték fel. Az egyesület titkára N. Probáld Katalin (Tourinnov Kft.) lett. Az egyesület elnöke továbbra is Puczkó László (Xellum Kft.).

*** 

Az InterContinental Budapest új pénzügyi igazgatója Alexa Éva.
Elődje Dörfner Lukács a InterContinental Hotels Group (IHG) szentpétervári Crowne Plaza szállodában folytatja pályafutását pénzügyi igazgatói pozícióban.

***

A hajdúszoboszlói Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda superior sales- és marketing manageri pozícióját Nagy Gáspárné tölti be.

***

Új értékesítési vezetője van az OTP Travelnek Bakó Balázs személyében. 

*** 

Változás történt a Waldorf Catering Kft. vezetésében, az eddigi ügyvezető Balogh Sándor megvált a cégtől a jövőben az ügyvezetői posztot a cég tulajdonosa Selmeci Vilmos tölti be. 

***

Kinevezték a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Desztinációs Menedzsment igazgatóját. Benkő Béla május 1-jétől tölti be ezt a pozíciót.

{module 221}