37. GTM Germany Travel Mart™

turisztikai vásárNagy sikerrel zárult Kölnben a 37. GTM Germany Travel Mart™ turisztikai vásár. A német turisztikai iparág legfontosabb értékesítési rendezvényén 40 ország több mint 600 képviselője vett részt, közülük 162 utazásszervező és utazási szolgáltató a tengerentúlról érkezett. A GTM-ről több mint száz nemzetközi újságíró tudósított. „A nemzetközi utazásszervezők és utazásközvetítők érdeklődése megmaradt a legfelsőbb szinten. A 2010-es rekordév után minden jel arra mutat, hogy az úti cél Németország 2011-ben is a nemzetközi utazóközönség első számú célpontjai között lesz” – mondta Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke.

{module 221}

Egy online-networking-eszköz segítségével a német szolgáltatók és a nemzetközi vásárlók már a 37. GTM megnyitása előtt több mint 13 ezer időpontot egyeztettek. A DZT online platformján a kiállítók és a vásárlók 45 ezer üzenetet váltottak a világ legnagyobb B2B-vására előtt. Ezek a számok is jól mutatják a nemzetközi utazási piac növekvő érdeklődését Németország turisztikai kínálata iránt. 

A német utazási piac erős hátszéllel indul neki a főszezonnak: a Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint 2011 január és március között a külföldi vendégéjszakák száma kilenc százalékkal emelkedett a több mint kilenc ággyal rendelkező szálláshelyeken, illetve a kempingekben az előző év ugyanezen időszakához képest. A fejlődést mutatja, hogy csak a március hónap a külföldi vendégéjszakáknál 11 százalékos növekedést hozott. Idén Németország különösen a FIFA Női Labdarúgó-VB és a „125 éves az automobil” számos rendezvényéből számít vendégszám-növekedésre.  

A résztvevők 80 százaléka már most tudja, hogy részt vesz a következő, 2012. május 13–15. között Lipcsében megrendezett GTM-en.

{module 221}