Személyi hírek 2011.06.20

Az Oroszországban működő  Nemzeti Idegenforgalmi Hivatalok Szövetsége (ANTOR) tisztújító  közgyűlést szervezett 2011. június 9-én Moszkvában. Andrzej Sierakowski leköszönő elnök összegző prezentációjában elmondta, hogy az ANTOR jelenleg több, mint 45 ország képviseletét tömörítő szakmai szervezet. Az oroszországi ANTOR az elmúlt hat évben egyre ismertebb lett, s rendezvényei egyre látogatottabbak. A szervezet hivatásturisztikai tematikájú workshopot szervez minden év januárjában Moszkvában és Szentpéterváron.

{module 221}

Októberben szakmai találkozót bonyolít le a fehéroroszországi Minszkben, míg novemberben – változó tematika mellett – konferenciát szervez Moszkvában. A szövetség 2010-ben hozta létre a „Lakatos Barnabásról elnevezett szakmai elismerését”, amelyet tavaly Thaiföld külképviselője, az idén pedig Magyarország külképviselője kapott meg munkája elismeréseként. 
A megújuló ANTOR új elnökséget is választott két éves időtartamra. A közgyűlésen megjelent tagok egyhangú jelölése és szavazata alapján a szervezet új elnöke Szegedi Andrea, a Magyar Turizmus Zrt. oroszországi külképviselője lett, akinek a munkáját a jövőben 7 fős elnökség segíti (Ausztria, Lengyelország, Litvánia, Katalónia, Málta, Dubai, Marokkó külképviselői).

***

Az alábbi levelet jutatta el szerkesztőségünkhöz Pap Zoltán

Kedves Barátok, Kollégák, közelebbi és távolabbi Ismerősök!

Több, mint nyolc –  többségében nagyon izgalmas és gyönyörű év után –  az élet úgy hozta, hogy elhagyom a turizmust. Bármekkora szerelembe is estem ebbe a szakmába és bármennyire is szerettem azt, amit csinálok, váratlanul megtalált egy szép kihívás, aminek nem tudtam nemet mondani. Sokszor halljuk, hogy a csúcson kell abbahagyni. Én ugyan nem voltam a csúcson, de abban az értelemben, hogy még egy elnökségi turisztikai konferencia már nem lesz az életemben, mégis különös élményben lehetett részem ennek főszervezőjeként. Rengeteg köszönőlevelet kaptam külföldi partnereimtől, ami azt bizonyítja, hogy nem hiába dolgoztunk ezen együtt nagyon sokat. 

Sajnálom elhagyni a turizmust, mert nagyon sok siker és szép élmény ért a szakmában, a nemzetközi terület korábbi vezetőjeként, majd vezető tanácsadójaként. Büszke vagyok arra, amit elértünk a nemzetközi munkában, Magyarország jelenleg az EU és a Turisztikai Világszervezet, a V4-ek és az OECD nagyon elismert tagja, akinek a szavára oda kell figyelni, akinek a véleménye számít, érdemes kikérni és meghallgatni. Hiányozni fog a turizmus, de örömmel nézek az új kihívás elé. Új munkám a BDK Kft, Budapesti Disz és Közvilágítási Kft vezetése lesz. Remélem Budapest szép kivilágításának tovább fejlesztésével hozzá fogunk tudni járulni fővárosunk turisztikai vonzerejének erősítéséhez. 
Utoljára június 14-én olvasom minisztériumi e-mail-jeimet, ezt követően az otthoni e-mail-emen, illetve új munkahelyem e-mail-jén vagyok elérhető. Mobilszámom nem változik, azon bármikor elérhető leszek.

Elérhetőségeim:
Pap-z@t-online.hu
20-460 42 14
Zoltan.pap@bdk.hu

Nemzetközi ügyekben kérek mindenkit, hogy Dr Nemes Andrea főosztályvezető asszonyhoz forduljon. Köszönöm mindenkinek az együtt töltött éveket, a sok-sok segítséget, amit munkámhoz kaptam és remélem lesz módunk még találkozni!

***

A Kempinski szálló épületében található Nobu Budapest étterem vezetését magyar kollégák veszik át az eddigi Lloyd Roberts executive chef-től és Chrisitna Hansen étteremvezetőtől.
Az új konyhafőnök Schreiner Gábor, aki eddig is az étteremben dolgozott sosus chef-ként.
Az étteremvezetője Héjássy Flórián lesz, aki Londonban végezte tanulmányait és a londoni Nobu-ban is dolgozott. Nyitás óta szintén a budapesti Nobu étterem munkatársa volt.
Új munkatársa lesz a Nobu sales csapatának Németh Ágnes személyében.

*** 

Új vezetőséget választott a Megyék Idegenforgalmi Szövetsége Egyesület /IHSZ MISZ/ az új elnök Hering Krisztina (Jász-Nagykun-Szolnok megye) társelnökök Glózik Klára (Békés megye) és Derzsényiné Balajthy Zsuzsanna (Veszprém megye). 
A felügyelő bizottság elnöki tisztségét Majthényi László (Vas megye) tölti be, a felügyelő bizottság tagjai Pohlmüllner Tamás (Komárom-Esztergom megye) és Zalányi Ágnes (Csongrád megye) lettek.

***

A MIX étterem új konyhafőnöke Palotai Csaba.

{module 221}