Személyi változások a Danubius Hotels Group F&B területén

Nyugdíjba vonul László György, a szállodavállalat vezető konyhafőnöke és Horváth Csaba, a Hilton Budapest Executive Chefje. Maráczi Imre Corporate Executive Chef and Director of Food & Beverage pozícióban csatlakozik a Danubius Hotels Grouphoz.


A Danubius Hotels Group vezető konyhafőnöke, László György idén szeptember végén nyugdíjba vonul. László Úr a Danubius Hotel Gellértben sajátította el a szakács mesterséget, időközben vendéglátóipari szakérettségit szerzett, és felsőfokú vendéglátóipari áruforgalmi szakvizsgát tett. A nyolcvanas évek elején nyíló Fórum (később InterContinental) szállodába már konyhafőnök-helyettesként érkezett, majd hamarosan a szálloda konyhafőnöke lett.


Rengeteg külföldi szakmai tapasztalatra tett szert pályafutása során, hosszabb időszakokat töltött például Svájcban, Dániában, Japánban és Brazíliában is, és számos gasztronómiai témájú kiállításon vett részt. 2003-ban csatlakozott a Danubius Hotels Grouphoz mint elnöki, vezérigazgatói tanácsadó, feladatának a vendéglátó, és ezen belül is elsősorban a konyhai terület cégszintű szakmai irányítását kapta. 2011-től 2016 végéig vezető konyhafőnöki munkaköre mellett a Radisson Blu Béke Hotel Food & Drink Directoraként is tevékenykedett. 2017-től ismét a cégszintű, vezető konyhafőnöki pozíciót töltötte be.
László György a Chaine des Rotisseurs neves nemzetközi gasztronómiai társaság magyarországi egyesületének tiszteletbeli konyhaművészeti tanácsadója, és számos gasztronómiai díjat is magáénak tudhat.


Horváth Csaba 1970-ben kezdte pályafutását tanulóként a mai Danubius Hotel Flamenco elődjében, a HungarHotels Sport Szállodában, és itt is lett szakács. A Hilton Budapest konyhai csapatához 1978-ban csatlakozott. 1986-tól Konyhafőnök helyettes lett, és a Corvina Coffee Shop konyháját vezette. 2014-től a Hilton Budapest Executive Chefje.
Már fiatalon eljutott Japánba, ahol a távol-keleti kultúra, a helyiek természet és az anyag iránti tisztelete nagy hatást gyakoroltak rá. Munkája során mindig is hitt abban, hogy a szakács szakma művészet is, amelyhez elengedhetetlen az esztétikai érzék. A Hilton nemzetközi szállodalánc meghívására a Magyar Kulturális és Gasztronómiai Napok keretében a világ különböző részein népszerűsítette a magyar konyhát. Vezetése alatt az ICON Étterem konyhája elnyerte a Best of Budapest „Legjobb nemzetközi konyha” díját.


Új vzető konyhafőnök és éttermi igazgató érkezik a Danubius Hotels Grouphoz
A Hilton Budapest három éve tartó, teljes körű felújítási sorozatának fontos része a hamarosan látványkonyhával is kiegészített Icon Étterem megújulása, amelynek konyhafőnöki feladatait 2018. augusztus 27-től Maráczi Imre veszi át. Egyúttal a László György nyugdíjba vonulásával szeptember végén megüresedett Corporate Chef, azaz vállalati vezető konyhafőnök pozíciót szintén betölti, és kiegészülve egyéb éttermes feladatokkal segíti a Danubius Hotels Group cégszintű konyhai és éttermi munkáját.
Titulusa: Corporate Executive Chef and Director of Food & Beverage
Maráczi Imre a Budapest Marriott Hotelből érkezik, ahol 2015-től konyhafőnökként irányította a szálloda kulináris és F&B csapatát számos sikert elérve. A szállodalánc gasztronómiai és központi F&B tanácsadó testületek tagjává, 2017-ben pedig a legjobb európai chefjének választották.
Imre a gimnáziumi érettségi után döntötte el, hogy a szakma szeretetétől vezérelve a szakács hivatást választja. Gyakorlatát a budapesti Kempinski Hotelben töltötte, ahol a képesítés megszerzése után szakácsként is dolgozott. Innen Németországba vezetett az útja, a francia határ közelében egy Michelin-csillagos étteremben szerzett tapasztalatokat mint részlegvezető, majd Sous Chef. Közel négy és fél év után tért haza, először a taksonyi Rengő Bisztró, majd a gödi Pólus Palace Hotel konyhafőnöke lett, ahonnan később az InterContinental Hotelhez igazolt Executive Chefként. Több külföldi vezető ötcsillagos hotelben szerzett tapasztalatot: Egyiptomban a Hyatt, Szlovákiában a Kempinski és a Karib-tengeren Aruba szigetén az IHG szállodájában.

(Szentléleky-Szabó Ágnes
PR Manager)