Távozik dr. Faragó Péter vezérigazgató

Távozik dr. Faragó Péter vezérigazgató

A Magyar Turizmus Zrt. ezúton tájékoztatja a turisztikai szakmát, hogy dr. Faragó Péter vezérigazgató új szakmai kihívások elé néz, 2016. április 30-val távozik a társaságtól.

Faragó Pétert 2014. augusztusában nevezték ki a Magyar Turizmus Zrt. élére. Vezetői munkájával meghatározóan hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Turizmus Zrt. megújult struktúrával és marketing eszközrendszerrel tudjon megfelelni a kor kihívásainak.

Vezérigazgatósága ideje alatt megvalósította a párbeszédet, az eredményes kapcsolattartást és együttműködést a szakmai szervezetekkel, valamint a piaci szereplőkkel egyaránt össznemzeti értékek mentén.

Tavaly a Turizmus Világnapján a turizmus jelentőségének elismertetése és az eddiginél is szorosabb együttműködés megalapozása érdekében közös, történelmi jelentőségű nyilatkozatot írt alá a kormányzat, a Magyar Turizmus Zrt. és a turizmus irányításában meghatározó országos szervezetek.

Faragó Péter nevéhez fűződik számos stratégiai együttműködési megállapodás tető alá hozása, és az európai uniós projekt elnyerése a hazai turisztikai KKV-k versenyképességének fokozása és turisztikai attrakcióink hatékonyabb megjelenítése érdekében.

A Magyar Turizmus Zrt. vezetősége ezúton is köszöni dr. Faragó Péter kiváló szakmai tevékenységét és jövőbeni pályafutásához sok sikert kíván.