Hétfőtől igényelhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön

GSZT szakújság jog és adó rovat

Hétfőtől igényelhetik a jogosult vállalkozások és egyesületek a Kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt az MFB Pontok hálózatában – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MTI-vel hétfőn.

A bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására felhasználható forrást elsőként a turizmusban, a vendéglátásban, a kultúra és a sport területén működő társaságok igényelhetik. A nulla százalékos kamattal felvehető kölcsön elsősorban a mikro- és kisvállalkozásokat támogatja. A kedvezményezettek körébe kerülnek azok is, amelyek az új korlátozó intézkedések miatt válnak majd jogosulttá bértámogatásra.

A kölcsön legfontosabb feltétele, hogy a hiteligénylőnek 2019-re lezárt üzleti évet kell felmutatnia, de kizáró ok, ha ekkor a teljes üzleti év üzemi eredménye negatív. Hozzátették, hogy a kölcsönt csak olyanok kérhetik, akik a kérelemre jogosult tevékenységet 2019. január 1-jén már főtevékenységként végezték.

Az érintett tevékenységi körök listáját az MFB közzéteszi a honlapján – olvasható a közleményben.

MTI

Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelprogram

bővebb információ:
Magyar Fejlesztési Bank honlapján
A pályázat részeltei itt olvasható
Arculati előírások itt találhatók

Telefonos segítségnyújtás: +36 1 354-3000

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .