Tam Csilla az Európai Kerékpáros Szövetségben

Személyi hírek - GSZT szakújság

Tam Csilla személyében az Európai Kerékpáros Szövetség (UEC) a sportág történetében először választott küldöttei közé magyar delegáltat.

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) szombati közleménye szerint Tam Csilla az első – és jelenleg is az egyetlen – magyar nemzetközi mountainbike versenybíró és oktató, 27 európai ország 29 jelöltje közül választották be a 15 fős küldötti testületbe. Ő volt az első magyarországi versenybíró, akit a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a világkupák és világbajnokságok mellett a nyári olimpiára is delegált, mégpedig 2016-ban Rio de Janeiróba. Az európai szövetség döntése értelmében így Magyarország is képviseltetheti a magyar kerékpársportot az UCI döntéshozatalában.

A kommüniké kiemelte: Enrico Della Casa, a UEC most megválasztott elnöke néhány héttel ezelőtt – még főtitkárként – járt Budapesten, akkor a 2022-es teremkerékpáros Európa-bajnokság rendezési jogának elnyeréséről tájékoztatta az MKSZ-t. Látogatása után levélben fordult Princzinger Péterhez, az MKSZ elnökéhez, amelyben kifejezte nagyrabecsülését az elmúlt évek szakmai munkája iránt, valamint felkérte Magyarországot a jelöltállításra.

„Hatalmas előrelépés ez magyar sportágnak, sok sikert kívánok Enricónak az európai szövetség élén, Tam Csillának pedig gratulálok, hogy húsz év munkájának eredményeként nemzetközi szinten képviseltethetjük magunkat a kerékpáros diplomácia legmagasabb lépcsőin” – idézte a közlemény Princzinger Pétert. Az MKSZ elnöke kiemelte: az elnökség 2017-es megválasztása óta minden vállalásában előre tudott lépni, a következő négyéves ciklus célja pedig, hogy mind a 12 szakág sportolóinak megfelelő létesítmény álljon rendelkezésére az edzéshez és a versenyzéshez.

MTI

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .