Iránba hajózik a Preventa

Iránba hajózik a Preventa

A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. ötéves kereskedelmi megállapodást írt alá Teheránban a Petrotech Pharma Chemical Industries Company leányvállalatával, a Petro Parsian Pharmed céggel a Preventa csökkentett deutériumtartalmú ivóvíz termékcsalád forgalmazására.

Iránba hajózik a Preventa

Az iráni anyacéget 2007-ben alapították vegyipari, valamint gyógyászati termékek és étrend-kiegészítők gyártására.  A leányvállalat 2015-ben kereste meg a HYD Kft.-t, miután a közel-keleti országból közel 10 éve kísérik figyelemmel a magyar kutatásokat, és delegálnak egészségügyi szakembereket a HYD által kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi tudományos konferenciákra.

Az aláírt kereskedelmi megállapodás keretében évente közel félmillió palack Preventa csökkentett deutériumtartalmú ivóvizet exportálnak, az első szállítmány várhatóan nyár elején indul el Iránba.

A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. 1993 óta irányítja ‒ világelsőként ‒ a deutériummegvonással kapcsolatos kutatásokat és gyógyszerfejlesztést, piacvezető fejlesztője és gyártója a csökkentett deutériumtartalmú fogyasztói és gyógyászati termékeknek. Az elmúlt években jelentősen megnőtt a cég tudományos munkájának és termékeinek nemzetközi ismertsége és elismertsége, ezzel együtt növekszik a kereslet a csökkentett deutériumtartalmú termékek iránt.

A rákkutatással és gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó magyar cég 2000-ben először Japánba exportált Preventa® termékeket, azóta a  célországok száma meghaladta az ötvenet.  Idén az iráni export mellett várhatóan Japánba és az USA-ba is szállítani fog a HYD.