A sportos ingatlan

Amikor 2006 szeptemberében átadásra került a SYMA „A” és C” csarnoka, hangsúlyosan sport- és rendezvényközpontnak aposztrofálták a tulajdonosok ezt a speciális, üzleti célú ingatlant. Az utóbbi években azonban a sport csendesen eltűnt a rendezvénypalettáról, míg egyszer csak augusztusban a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) szerint is minden idők egyik legjobban szervezett világbajnokságának adhatott otthont a SYMA.  A sportos arculat pedig úgy tűnik megújul…

Syma Csarnok

„Ez az évünk mondhatni, hogy már sportosan indult a Coca-Cola Testébresztő Aerobik Nappal. Ez volt a tavasz legnagyobb aerobik eseménye Magyarországon. Majd jött a vívó világbajnokság! AIoan Pop, a FIE technikai igazgatója úgy fogalmazott, hogy túlzás nélkül minden idők egyik legjobban megrendezett világbajnoksága volt a budapesti. A 20 000 feletti nézőszám is igen figyelemre méltó volt.

Szeptemberben a birkózó világbajnokságnak adhattunk hátteret, miközben hosszabb szünet után az atléták is birtokba vették a B csarnokot. Jó hír, hogy a SYMA csarnok adhat otthont január 13-19. között a műkorcsolya- és jégtánc-EB-nek, majd február 3-tól a tenisz Fed Kupa euro-afrikai zóna első osztálya tornájának. Sőt, elárulhatom, hogy tárgyalások folynak a következő senior atlétikai vb lebonyolításáról is” – mondta el az OGH Hírügynökségnek Szántó András, a SYMA tulajdonos-ügyvezető igazgatója.

Szántó András hozzátette, bízik abban, hogy Budapest központjában Magyarország piacvezető rendezvényközpontjaként – 3 multifunkcionális csarnokkal, díjmentes parkolási lehetőséggel, éttermi- és catering szolgáltatással, évi mintegy 120 rendezvénnyel a hátuk mögött – sikerül megújítani a SYMA sportos arculatát is.

(O/G/H)