Danubius programok a Wellness Világnapján

Danubius programok a Wellness Világnapján

Mindannyian szeretnénk egészségesebbek lenni, jobban kinézni és mind fizikai mind lelki értelemben jól érezni  magunkat. Ebből a kulturális háttértől és földrajzi elhelyezkedéstől független, közös vágyból kiindulva 2012-ben először került megtartásra a Global Wellness Day, azaz a wellness világnapja, az első nap, melyet nemzetközi szinten a jóllétnek szenteltek.

Danubius programok a Wellness Világnapján

A kezdeményezés Törökországból indult és az, hogy idén már 83 ország csatlakozik hivatalosan, jelzi, hogy mennyire pozitív fogadtatásban részesült világszerte. 

„Egy nap, amely megváltoztathatja az életed” – ezzel a mottóval ünnepeljük június 2. szombatján a mindannyiunk számára oly értékes testi-lelki jóllétet. E kezdeményezés célja, a Wellness Világnapjának küldetése, hogy ráirányítsa a figyelmet az egészségesebb életmódra, hogy feltegyük a kérdést magunknak: „Hogyan tudnék egészségesebb és jobb életet élni”?

Közép-Európa legmeghatározóbb szállodalánca a több mint 4 évtizedes tapasztalattal rendelkező Danubius Hotels, melynek gyógy-wellness szállodái örömmel csatlakoznak nemzetközileg összehangolt programokkal a Wellness Világnapjához 2016. június 11-én.

Aki ezen a napon betér a Danubius Health Spa Resort magyarországi, csehországi (marienbadi), szlovákiai (pöstyéni) vagy romániai (szovátai) szállodáinak valamelyikébe és igénybe vesz egy kedvezményes szolgáltatást vagy részt vesz valamely egészség fókuszú programon, máris tett valamit az egészségéért, jóllétéért. De még az is lehet, hogy éppen ez lesz az a nap, amelyik megváltoztatja az életét!

A színes programválasztékból egy kis ízelítő: a budapesti Danubius Health Spa Resort Margitsziget a nap folyamán 6 szauna-szeánszra, délután Nordic walkingra, este pedig gyertyafényes úszásra invitálja az érdeklődőket. A DHSR Helia-ban többek közt az innovatív Sparrowbag homozsák tréning kipróbálására lesz lehetőség, melynek hatékonysága többszöröse egy klasszikus súlyzós edzésnek. Bükön a felnőtteket jóga, Nordic walking és a gőzfürdőben sós peeling csábítja, a gyerekekre viszont őrületes medencei program vár! Sárváron a keleti wellness-szel illetve különféle gyógyítási technikákkal ismerkedhetünk meg közelebbről. A marienbadi Nove Lázne többek közt szabadtéri és beltéri Pilates-szel, jógával, gyertyafényes fürdőzéssel valamint vitamindús Comfort Zone koktéllal és speciális Healthy Choice étel kínálattal színesíti a programot. Szovátán vízitorna, Soft ball és gumiszalag mozgásórák mellett mézes és sós szauna szeánszot kínálnak. Pöstyénben az Esplanada szállodában a fájós hátúakat és az idősebbek is megmozgatják, de lesz Fitt ball, Flexibar és egyensúly fejlesztő foglalkozás is, melyhez remek levezetés lehet egy Shiatsu vagy anti-stressz masszázs. Ezen a napon minden szállodában engedménnyel vehetők igénybe bizonyos kezelések is.

Az egészséges életmód mellett elkötelezett Danubius Hotels gyógy-wellness szállodáiban több mint 40 féle gyógykezeléssel, komplex terápiával várják a beteg- illetve az egészségük megőrzésére törekvő vendégeket. A kúra menetét orvosok felügyelik és kiegészíthetik egyéb fizioterápiás kezelésekkel, étrendi iránymutatással. A medical wellness azoknak a vendégeknek kínál különféle szolgáltatásokat, akik egészségesek, és egészségük megőrzésére gondot is kívánnak fordítani.

Az egészség megőrzését, a szervezet egyensúlyának fenntartását szolgálja az optimális összetételű táplálék is. Az egészséges táplálkozás jegyében létrehozott ételválaszték, a Danubius Healthy Choice segítségével a természetes vizek és iszapok, masszázsok gyógyító erejét kiegészíthetjük egy egészségnaphoz méltó étkezéssel. A friss, válogatott helyi alapanyagokból készült Healthy Choice koncepcióban nem csak az egészséges táplálkozás kap fontos szerepet, hanem az élvezeti érték is: a kínálatban az egészséges életmód követelményeinek megfelelő jellegzetes helyi, tradicionális, ízletes ételek szerepelnek, melyek 10% alatti zsírtartalma követelmény, akárcsak a telített zsírsavak elhagyása.