Fejlődő Hunguest Hotels

Az „Észak-Magyarországi Régió HUNGUEST HOTELS szállodáinak fejlesztése” elnevezésű projekt teljes értéke közel 900 millió forint, amelyből 348,6 millió forint az európai uniós támogatás. A fejlesztés három helyszínen valósult meg: Lillafüreden (Hunguest Hotel Palota)., Galyatetőn (Hunguest Grandhotel Galya) és Egerben (Hunguest Hotel Flóra).

A lillafüredi, korábban még háromcsillagos superior kategóriában üzemelő Hunguest Hotel Palota szobáinak és közösségi tereinek felújítása, a wellness részleg területének megnövelése és szolgáltatásainak kibővítése, valamint négy új szobaegység kialakítása (három apartman és egy kétágyas szoba, amelyek páronként összenyithatók) után a szálloda besorolása egy kategóriával feljebb, a négycsillagos osztályba került. A felújítás során a szálloda összes szobája megújult: patinás hangulatot idéző szobák, jacuzzis, kandallós lakosztályok szolgálják a közkedvelt szálloda vendégeinek kényelmét. A hotel új „csendes wellness” részlegében a felnőtt vendégek részére új élménymedence, finn szauna kültéri merülőmedencével és sókamra nyújt kikapcsolódást.

A galyatetői, négycsillagos Hunguest Grandhotel Galyában egy 300 fős, szekcionálható konferenciaterem a hozzá kapcsolódó kiszolgáló egységekkel, valamint egy luxusapartman került kialakításra. A Magyarországon egyedülálló panorámájú, légkondicionált, erkélyes 260 négyzetméteres terem céges rendezvények, konferenciák, esküvők megrendezésére egyaránt kiválóan alkalmas. Berendezhető 300 főre színházszerűen vagy 150 főre körasztalosan.

A Szonáta névre keresztelt új terem a  legmagasabb igényeknek megfelelő technikával felszerelt (érintőképernyős vezérlőpult, két beépített projektor, hangfelvételi lehetőség, DVD-lejátszás, internetcsatlakozás, automata árnyékolás). A két részre szekcionálható helyiség ablakaiból az egész Mátra csodálatos panorámája tárul a résztvevők elé.

A fejlesztés során felújításra került a szálloda parkolója is, illetve új aszfalt- és térkőburkolat került lefektetésre.

Az egri, háromcsillagos Hunguest Hotel Flórában a meglévő gyógyászati részleg wellness-szolgáltatásainak kibővítése, 6 új szobaegység kialakítása (amelyből 4 akadálymentes), 32 manzárd szoba ágykapacitásának megnövelése és színvonalának emelése, egy fitneszterem, valamint egy Xbox-szoba és egy gyermekjátszó kialakítása képezte a fejlesztés főbb elemeit.

Alapvető változáson estek át a medencék, az új élményelemek elsősorban az egyre igényesebb wellness-turizmus elvárásainak felelnek meg, akár  új piacokat teremtve.

A manzárd szobák kapacitása a kétszeresére nőtt, miután a korábbi egyágyas egységek helyén kétágyas szobák lettek kialakítva. A szobák minősége jelentősen javult, a fürdőszobai bútorzat teljes cserén esett át. Új gépészetet és burkolatot építettek ki, a szobák légkondicionálást kaptak, szőnyegpadlót cseréltek és elektromos felújítást is végrehajtottak.