Az ibis szállodák a Hősök terén ünnepelték a Turizmus Világnapját

A magyarországi ibis szállodák szeptember 27-én a Hősök terén ünnepelték a Turizmus Világnapját. A szállodák igazgatói és munkatársai friss almák osztásával és egy közösségi játékkal hívták fel a figyelmet a turizmus meghatározó szerepére a világban.

Ibis Magyarország, Hősök tere

A Turizmus Világnapját 1980 óta ünneplik világszerte. A nemzetközi kezdeményezést az ENSZ javaslatára a turizmus szerepének hangsúlyozására használják, nem csupán a gazdaságban, hanem a világ közösségeinek az életében is. Magyarországon a turizmus a GDP 9%-át adja, míg a foglalkoztatottság 11%-át teszi ki.

A magyarországi ibis szállodák a Turizmus Világnapja alkalmából a közösség és a környezettudatosság szerepét emelték ki a Hősök terén rendezett eseménnyel. A szombati rendezvényen több ezer almát osztottak szét Budapest egyik legfontosabb turisztikai látványosságánál az arra járóknak. Az eseményen részt vettek a magyarországi ibis szállodák igazgatói és a szállodák munkatársai is. Az eseményt gyermektánc-show színesítette.

Az esemény részeként az ibis szállodák egy játékra hívták a rendezvényen részt vevőket. Azok közül, akik az eseményről az ibis globális Facebook oldalára töltöttek fel képet, kisorsoltak egy szerencsés nyertest, aki egy budapesti hétvégét nyerhetett egy ibis szállodában. Az eseménnyel párhuzamosan a magyarországi ibis szállodákban is almával fogadták a vendégeket.

Az ibis az Accor, a világ vezető szállodaüzemeltetőjének economy márkája, Magyarországon öt szállodával van jelen és szegmensének meghatározó szereplője a magyar szállodapiacon.