Megvan a név: Adele

Adele Boutique Hotelnek fogják hívni Pécs hamarosan nyitó szállodáját, amely a kisgyermekes családok mellett elsősorban a városba üzleti céllal érkezőkre számít.

A történelmi belváros hosszú ideje lakatlan műemlék épületének megújításával és egy teljesen új szárny építésével tizenkilenc szobás, negyven férőhelyes, magas színvonalú szálláshellyel gazdagodik Európa 2010-es kulturális fővárosa. A klasszikus épületet a modern stílussal ötvöző butikhotelben a beruházók wellness részleget is kialakítanak, melynek üzemeltetését, akárcsak a szálloda többi részénél, megújuló energiák segítik.

Az épület a Széchenyi tértől mindössze száz méterre található, így Pécs két évezredes történelmi látnivalói akár gyalogszerrel is bejárhatók. Ha pedig valaki sportos és a Mecsekbe vagy akár Orfűre vágyik, annak a szálloda saját kerékpárt is tud biztosítani.

Az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió kettőszázhuszonkettő-millió forintos vissza nem térítendő pályázati támogatásával megvalósuló csaknem négyszázmillió forintos fejlesztés öt új munkahelyet is teremt, és a hotel együttműködései révén új turistákat is a  településre csábít, aminek köszönhetően a helyi  idegenforgalmi bevételek is növekedni fognak.

Az érdeklődő lakosok az elkövetkező időben szemmel kísérhetik egy patinás polgári épület megújulását, amely várhatóan 2015 tavaszán fogadja első vendégeit.