Pirosban Kempinskiben

A Kempinski Hotels európai gyökereivel kapcsolatban megfogalmazott új koncepciójában kiemelt szerepet kap az életérzés, a kultúra, a szépség és a gasztronómia – ezek teszik a Kempinski márkát minden vendég számára felismerhetővé. Ezek az elemek most új formában jelennek meg a Kempinski Hotels szállodáiban, amelyekben többek között új pozíció került kialakításra, a „Piros ruhás hölgy” (Lady in Red), aki a Főporta munkáját segíti.

A „Piros ruhás hölgyet” a vendégek minden Kempinski szállodában könnyen be tudják azonosítani, hiszen jellegzetes kosztümöt viselnek, amely bizonyos országokban a helyi szokásokat figyelembe véve kis módosításra került. Mint a Kempinski „Első Hölgye” és háziasszonya, a „Piros ruhás hölgy” intézménye megtestesíti az európai karaktert és asszociálja a szolgáltatás egységes magas minőségét, bármelyik Kempinski szállodában szálljon is meg a vendég. A „Piros ruhás hölgy” a szálloda halljában fogadja a vendégeket és miközben segíti tájékozódásukat a szállodában, egyéni igényeikről is tudomást szerez. Lehet, hogy a vendég először jár a városban? A „Piros ruhás hölgy” segíti őt a megfelelő városnézés, jó éttermek kiválasztásában. Talán házassági évfordulót ünnepelnek a vendégek? A kolléganő megtesz mindent, hogy különleges legyen az alkalom, akár egy romantikus vacsora megszervezésével – klasszikus és pazar kivitelben, a vendégek elképzeléseinek maximális figyelembe vételével.

A piros színt azért választották, mert feltűnő és pozitív szín, azonnali figyelmet kap és a vendég rögtön érezheti a személyre szóló meleg fogadtatást és törődést.

Az egyenruha megtervezésénél figyelembe vették azokat a desztinációkat, ahol Kempinski szállodák működnek, de a részleteknél a helyi kultúra iránti tisztelet is megjelenik. Indiában az egyenruhát hímzett selyem és jellegzetes helyi ékszerek egészítik ki, különleges alkalmakkor a hölgy szárit visel, vagy egy indiai sálat teker ruhája fölé. Kínában, ahol a helyi anyagok és stílus nagyon karakteresek, kínai fazonú kabátka helyettesíti a nyugati stílusú kosztüm felső részét. A Kempinski figyelembe vette, hogy egyes országokban még hagyományosabb öltözetet követel a helyi kultúra, itt egyszerűbb a vonalvezetés és fejen viselt sál is az egyenruha része. Európában a „Piros ruhás hölgy” az évszakhoz és a divatirányzatokhoz igazodva kiegészítőket is kaphat.