Üléseztek a szállodások

Magyar Szállodaszövetség  34.közgyüléseA zord időjárás ellenére több száz szállodás jelent meg Sümegen a Magyar Szállodaszövetség 34. közgyülésén, ahol Horváth Endre a szakmát irányító helyettes államtitkár kiemelte a gyógyturizmus fontosságát, az idegenforgalom nemzetgazdaságban betöltött kulcsszerepét és tájékoztatta a résztvevőket, hogy január közepén kiírják az új fejlesztési pályázatokat. Az Új Széchenyi Tervben 120 milliárd forint áll a turizmus rendelkezésére. A tárca tervei szerint 2011 végére a Turizmus Törvény is elkészül.

Ezt követte Erdei János elnöki beszámolója, aki örömmel nyugtázta a Széchenyi Pihenő Kártya jövő évi bevezetését és a tervek szerint jövő évtől növekvő TC támogatást valamint az MT Zrt marketing keretének bővülését.

Ami a szakmának jelentős gondot jelent , hogy nem javult a REVPAR mutató és továbbra is mindent elkövetnek az alacsonyabb ÁFA kulcs elérésnek érdekében.

Elindult a Hotelstar Union minősítés és tekintettel a megcsúszott bevezetésre meghosszabbították június 30-g az eddigi csillaghasználat rendszertét.

Az elnöki beszámolóból kíderült , hogy az MSZSZ az egyik legerősebb szakmai szervezet, ma már 370 szállodát, 110 társult tagot, 25 éttermet, 20 oktatási intézményt tudhat maga mögött.

Átadták az ÉV szállodása címet, amelyet ez évben Harmati László a Hotel Eger-Park és a Hotel Narád tulajdonos -ügyvezetője kapott. Marencich emlékplakettal tüntették ki Bencze Gábort (Hotel Gellért), Némedi Györgyöt (Danubius Hotels) és Salamon András jogászt (Turizmus Panoráma).