Üléseztek a szállodások

MSZÉSZ

Az 1968-ban alakult Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége ez év november végén tartotta rendes évi közgyűlését a budapesti Hotel Gellért Szállóban.

MSZÉSZ

A szövetség jelenleg ötszáz tagot számlál, amelyből négyszáz szálloda, mintegy harmincötezer szállodai szobával, mely a hazai hotelkapacitás körülbelül 70%-át képviseli, őket egészíti ki a szállodai beszállítók több mint száz fős társult tagjai.

A 40. őszi közgyűlés témái között szerepelt a direkt online értékesítés mérésének és növelésének kérdése, valamint nagy érdeklődés kísérte a szállodaigazgatók kerek asztal beszélgetését, ugyancsak e témáról és a napi gondokról. Az egész közgyűlés tematikáját meghatározta az értékesítési kérdések előtérbe helyezése és a szállodák értékesítésében egyre nagyobb szerepet jelentő úgynevezett közösségi marketing. Nem kisebb érdeklődést váltott ki a szociálturizmus az EU-ban kérdése.

A marketing szempontból gazdátlannak tűnő Budapest turisztikai lehetőségekkel kapcsolatos feladatokról Horváth Gergely a Magyar Turizmus Zrt vezérigazgató helyettese számolt be.

A lobby témák között kiemelkedett a pénztárgépek ügyének megoldása, illetve a SZÉP kártya felhasználás feltételeinek további javítása.

Kopócsy Andrea leköszönő elnök utódjaként Dr. Niklai Ákost választották meg a szervezet új elnökévé.

Az előadások anyagai megtalálhatóak az MSZÉSZ hivatalos honlapján a www.hah.hu oldalon.