2011 legjobb márkája: Kempinski

a “Legjobb Szolgáltató” kategóriábanEurópa legrégebbi szállodacsoportja nyerte a Best Brands (Legjobb Márka) díjat a “Legjobb Szolgáltató” kategóriában. A rangsorban az első helyet elnyerő luxusszálloda-csoport után Németország legnagyobb bankja, a Direktbank ING DiBa és a Lufthansa következik. Németországban így a Kempinskit a legsikeresebb márkák között, a Volkswagennel, a Legoval és az Apple-lel együtt tartják számon.

{module 221}

„A felmérésekben minden szolgáltatási területen kiemelkedett a Kempinski” -mondta Sigfried Högl, a GfK vezérigazgatója. A GfK egyike a Best Brand díjat odaítélő szervezeteknek. A Kempinski stratégiájának egyedülálló és decentralizált jellegét emelték ki a megkérdezettek és ez nyomott a legtöbbet a latban a kategória megnyerésében.

„Szolgáltatásaink minőségének elismerése nagy büszkeséggel tölt el bennünket. Őszinte vendégszeretetünk legkiválóbb megnyilvánulása, hogy szívből jövő mosollyal végezzük munkánkat – és ezt észre lehet venni.” – mondta Reto Wittwer, a Kempinski elnök-vezérigazgatója. „Minden vendégre egyéni figyelmet fordítunk, ez az, ami a Kempinskit különlegessé teszi. Célunk, hogy minden egyes vendégünknek testreszabott szolgáltatást nyújtsunk, és ne csak vágyaikat teljesítsük, hanem elvárásaikat is meghaladjuk. Így szeretnénk feledhetetlen pillanatokat szerezni számukra. Az, hogy vendégeinktől jött az elismerés, még nagyobb megtiszteltetéssé teszi ezt a díjat számunkra.”

Az teszi a Best Brands díjat különlegessé, hogy a nyertest nem egy zsűri, hanem maguk a fogyasztók választják. A márkákat a GfK, egy neves német piackutató cég vizsgálta, és több kategóriában értékelte azokat. A “Legjobb Szolgáltató” kategóriában elsősorban a döntéshozókra és a véleményformálókra fókuszáltak. Az idei ranglistát 850 fő megkérdezésével készítették, akiket 2010 októberében és novemberében olyan indikátorokról kérdeztek, mint teljesítmény, megbízhatóság, hozzáférhetőség és hírnév. A megkérdezettek mindegyike havi 3500 eurónál többet keres, beosztásuk szerint a következő megoszlásban: 52% vezető, 22% legalább 10 főt foglalkoztató magánvállalkozó, 17% szabadúszó, 9% közalkalmazott vagy köztisztviselő. A felmérés során a legismertebb márkák szűkített listáját használták alapul. Az előző években a Gucci, a Google és a Canon nyerte a Best Brands díjat.

{module 221}