A Burj Khalifa magyar nemzeti színekbe öltözött

A Burj Khalifa magyar nemzeti színekbe öltözött

Március 15-én, helyi idő szerint este nyolckor a magyar nemzeti szinekbe öltözött a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa Dubaiban, hogy megemlékezzen az 1848-49-es magyar forradalomról és szabadságharcról.

A Burj Khalifa hivatalos Twitter oldalán is megemlékezett az eseményről egy videó tweettel, melyben azt írják, hogy kivilágítják a Khalifa tornyot, hogy megünnepeljék a Magyar Köztársaság forradalmának a napját, jólétet és haladást kívánva a magyar embereknek.

A Burj Khalifa a világ legmagasabb felhőkarcolója, a maga 828 méteres magasságával. 2010 januárjában adták át. Szálloda, magánlakások, éttermek, irodák üzemelnek benne.

Az Emirates légitársaság szintén felrakta a kivilágított torony fotóját Facebook oldalára a következő hozzászólással: „Éljen Március 15! A világ legmagasabb épülete, a dubaji Burj Khalifa a magyar zászló színeibe öltözött a nemzeti ünnep alkalmából.”

fotó: Tomoyoshi Tateno / Emirates facebook oldal

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .