Bizakodóak a luxusszállodák 2023-ban

Utazás, szálloda, turizmus

Növekedést várnak az árbevétel tekintetében a luxusszállodák, de emelkedő költségekre számítanak

A világ vezető kommunikációs technológiai vállalata, a Communications Specialist Ltd megbízásából készült globális kutatás szerint az alacsony luxus szállodaláncok vezető tisztségviselőinek mintegy 86%-a arra számít, hogy az idei évben növekedni fog az árbevétel a 2022-es évhez képest. Az interjú során megkérdezett vezető luxusszállodák közül minden tizenkettedik (8%) a tavalyi évhez képest legfeljebb 10%-os növekedést vár az általuk képviselt szervezetekben, míg a felejük (50%) 10-30%-os növekedést prognosztizál. További 12% számít 30-50%-os növekedésre, míg 16% arra, hogy az árbevétel legalább 50%-kal lesz magasabb. Amikor az idei év várható árbevételét összehasonlítják a 2019-es adatokkal, a megkérdezett vállalatok 92%-a növekedést prognosztizál.

Az optimizmus oka az egyre növekvő foglaltsági ráta, valamint a jómódú és nagy vagyonnal rendelkező emberek számának növekedése. A szállodákkal kapcsolatos optimizmus hátterében a magas rangú szállodavezetők 90%-a az elkövetkező évre magasabb foglaltsági rátákat vár, míg a luxusszállodák egészére vonatkozóan ez az arány 78% és 20% között mozog. Az árbevétel növekedése körüli optimizmus másik oka, hogy a megkérdezett szállodai vezetők 70%-a a jómódú és nagy vagyonnal rendelkező emberek számának növekedését említette, míg 57% szerint az emberek általánosságban többet szándékoznak költeni a nyaralásokra a Covid-19 korlátozások után. A válaszadók 39%-a azért említette az árbevétel-növekedés okaként, mert a luxusszálloda piac minősége és színvonala tovább javult és még kifinomultabbá vált, míg 33% úgy véli, hogy ennek az az oka, hogy a vendégélmény egyre személyre szabottabbá válik.

Bár az árbevétel növekedését várják, a megkérdezett válaszadók mindegyike úgy véli, hogy az alacsony luxus szállodák összköltségei 2023-ban magasabbak lesznek, mint az előző évben. A válaszadók negyede (24%) legalább 30%-kal magasabb költségekre számít.

Kevin Buchler, a Communications Specialist Ltd marketingigazgatója elmondta: „Kutatásunk azt mutatja, hogy a luxusszállodák piaca nagyon optimista a piaci növekedés iránt az idén. Várhatóan a foglaltsági ráták magasabbak lesznek, mint 2022-ben, és számos tényező, mint például a jómódú és nagy vagyonnal rendelkező emberek növekvő száma hosszú távú növekedést támogat a szektorban.
Kutatásunkból az is kiderül, hogy még mindig tapasztalható egy „visszapattanás” a járvány hatására, sokan többet szeretnének költeni a nyaralásra, hogy pótolják a korábbi korlátozások miatt kimaradt időt.
Kutatásunkból az is világossá válik, hogy a prémium szállodai piac minősége továbbra is javul, és ennek kulcsa az a befektetés a technológiába, amely biztosítja az egyre magasabb hatékonysági és ügyfélszolgálati szinteket.”

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .