Hotel Esplanade Dél-Európa egyik legjobb szállodája

Hotel Esplanade Dél-Európa egyik legjobb szállodája A híres „Conde Nast Traveller” című idegenforgalmi magazin olvasóinak véleménye szerint, a zágrábi The Regent Esplanade szálloda Dél-Európa száz legjobb szállodája között a 33. helyet foglalta el. Ez már a második év, hogy ez a hotel – az egyetlen Horvátországban–sorozatban bekerült a legjobb idegenforgalmi objektumokat értékelő utikalauz „Arany Lapok” nevet viselő kategóriájába.

A szállodákat több tény figyelembe vételével értékelték – maga a szállás, a kiszolgálás minősége, a szálloda helye, az ételek és italok minősége, valamint a szálloda belső elrendezése. Hotel Esplanade Dél-Európa egyik legjobb szállodája A szavazásban majdnem 33 ezer olvasó vett részt. A Hotel Regent Esplanade Zágráb központjában található, 1925-ben került megnyitásra. Azon tehetősebb vendégek elhelyezésére épült, akik a legendás „Orient Express” vonattal érkeztek Zágrábba. A több mint 80 éves hagyománnyal rendelkező szálloda azóta rengeteg híres embert látott vendégül az egész világból. Hosszú azon híres emberek listája, amelyeket az Esplanade Szálló vendégül látott. Josephine Baker, Charles Lindbergh, Orson Wells, Liv Ullman, Louis Armstrong és Woody Allen – csak néhányan a hírességek közül.

Hotel Esplanade Dél-Európa egyik legjobb szállodája Ezen hotel, mely a zágrábi társasági életben jelentős szerepet játszott, 209 tágas, gazdagon berendezett szobával és apartmannal várja vendégeit. A szobák hagyom ánya és luxuskivitele, valamint a fényűző, márvánnyal ékesített fürdőszobák mellett jelen vannak a technika legújabb vívmányai is, mint például a vezeték-nélküli széles sávú internet, mely minden szobát az igazi kikapcsolódás oázisává tesz.

A szálloda rengeteg lehetőséget nyújt konferenciák, fogadások és egyéb rendezvények szervezésére. Felújításra került a legendás „Smaragd-terem”, mely Európa ezen a részén egyedülálló, kiváló hely az ünnepi rendezvények és a legmagasabb szintű konferenciák megszervezésére. A szálloda keretein belül található a „Cirfandli” nevű étterem is, mely a Kaliforniában termesztett, Horvátországból származó szőlőfajta nevét viseli (kaštel-i vörös). A Cirfandli szőlővesszője a hotel személyzetének védjegye is.