Megnyílt az első pozsonyi Mercure

Hotel Mercure PozsonyNagyszabású partival nyílt meg a közelmúltban a vendégeket már fogadó első pozsonyi Mercure szálloda. Egy régi épületet alakítottak át, hogy friss stílusú, kívül-belül ultramodern, mégis otthonos ház várja itt az üzleti utazókat és a turistákat. A szálloda az óvárostól pár perc sétával érhető el. A szlovák főváros az adventi vásár lázában várta, hogy megnyíljon az első Mercure szálloda.

A nyitó sajtótájékoztatón Antoine Guego, a magyarországi és szlovákiai szállodák vezérigazgatója kiemelte: „Az, hogy a Mercure márkát egy ilyen gyönyörű szállodával vezettük be, fontos lépés az Accor szlovákiai jelenléte szempontjából.” Eddig az Accor egy Ibis-szel volt jelen Pozsonyban.

A design ultramodern, 175 egyedi, queen size vagy twin szoba várja a vendégeket, valamint 11 lakosztály. A hatalmas, kényelmes ágyak, az óriási LCD tévékészülék és a praktikus laptop asztal, a díszpárnák modern kényelmet sugallnak.

Hét konferenciateremben tárgyalhatnak az Európa minden részéből érkező üzletemberek. A hall tágas tere, izgalmas fényei, az érdekes formájú szófák, a friss, élő virágok már a belépéskor sejtetik, hogy a négy csillag itt modern luxust takar.

Martin Kovarsky, a híres séf gondoskodik az izgalmas ízekről. Saját sütésű kenyerek, bájosan tálalt étvágygerjesztő falatok, szokatlan formájú tálkák teszik emlékezetessé az étkezést.

A Mercure Bratislava Centrum igazgatója, a magyarul, szlovákul és angolul egyaránt kiválóan beszélő fiatal Ladislav Olcsvary, aki ugyancsak nagyon fiatal csapatot vezet. Mint a tudósítónak elmondta, szeretnék bemutatni, egyben nemzetközibbé tenni a hagyományos szlovák konyhát.

A világ 671. Mercure szállodája az európai Hotel Real Estate Fund helyi leányvállalatával kötött lízing szerződés alapján üzemel.

E.L.