Six friends theory – Mercure nemzetközi casting

Six friends theory - Mercure nemzetközi casting

A Mercure úgy döntött, hogy bebizonyítja a hat lépés távolságról szóló elméletet, mely szerint bárki összeköthető a bolygón hat barát távolságán keresztül. A Mercure egy világraszóló digitális akciót indított el, a “Six Friends Theory”-t, mely egy példátlan emberi élményt ötvözt a közösségi média erejével, személyes találkozásokon keresztül.

Six friends theory - Mercure nemzetközi casting

A nemzetközi kiválasztási folyamat 2015. január 20-án indul a Facebookon és egészen február 10-ig tart és egy internetfelhasználó nemsokára kivételes élményekkel gazdagodhat.

Egy példátlan történet

A terv szerint kiválasztanak egy jelentkezőt a világon belül bárhonnan és elviszik egy ausztráliai Aboriginálhoz a Bundjalung törzshöz és ezzel bebizonyítják, hogy mindössze hat ember ismeretsége választja el őket egymástól! Ők nem ismerik egymást jelenleg, de barátok és ismerősök és azok barátainak a láncán keresztül fognak találkozni, mely összeköti őket.

Mindenki számára nyitott nemzetközi casting

A folyamat, melyen keresztül részt lehet venni a teljesen új kísérletben egyszerű. A január 20-tól kezdődő kiválasztásban az internetfelhasználók feltöltenek egy maximum 1 perces videót a Facebookra, mely megmutatja a személyiségüket, amit szeretnek, mi mozgatja őket, mik a terveik és miben tehetségesek és sok minden mást is. A jelentkezőknek szerepelniük kell a videóban és el kell magyarázniuk, miért hisznek abban, hogy ők a világ legjobb barátai.

Jelentkezés: https://www.facebook.com/MercureHotels

A videók a Mercure Facebook oldalára való feltöltése után az 50 legtöbb szavazatot kapott jelentkező egy shortlistre kerül az utolsó kiválasztási folyamatban. A jelentkezőknek a saját kapcsolataikat és barátaikat is be kell vonniuk, megosztva a videójukat, hogy minél több szavazatot kapjanak! A hat tagból álló zsűri, melynek része Jean-Francois Julian (filmrendező) és Isabelle Musnik (az INfluencia főszerkesztője), kiválasztja a győztest az 50 jelentkező közül egy végső interjú keretében.

A casting 2015. január 20-tól február 10-ig tart és az eredményeket február 17 és 24 között hozzák nyilvánosságra. Így van idő az ötleteket és kreativitást is bevetni, hogy kitűnjenek a jelentkezők közül a felhasználók és bevonják a saját hálózatukat minél több szavazat céljából.

Világkörüli utazás

A játék fődíja egy világkörüli utazás, melynek keretében a nyertes a Mercure hálózat szállodáiban lakhat, teli vadonatúj élményekkel, találkozásokkal, felfedezésekkel és utazásokkal.

A nyertes 7 hetet tölt úton március elejétől kezdve. A “Six Friends Theory” 6 találkozást fed le, mely 6 különböző utazással jár  6 különböző Mercure szállodában a világ körül. Minden állomásnál a Mercure stábja fogadja a nyertest és következő barátját. Az új barátok példátlan élményekkel fogadják a nyertest, bevezetve őket a helyi kultúrába, szenvedélyeikbe és a következő út felé irányítják őket, egy lépéssel közelebb az Aboriginálhoz. A kaland emberi, kreatív és szórakoztató lesz.

Az utazás alatt a nyertes jelentkezőt egy filmstáb kíséri Jean-Francois Julian vezetésével.  Ez a profi filmrendező már körbeutazta többször a világot és dolgozott az Új felfedezők című, a francia Canal+-on vetített sorozaton. A feladata, hogy megörökítse az első találkozásokat az utókor számára a nyertes jelölt és a barátai között. A többi 49 shortlistre jutott jelölt számára is nyereményekkel készülnek a rendezők: Mercure-ben eltölthető éjszakákat, Samsung tableteket és egyéb “Six Friends Theory” díjakat nyerhetnek.

A több mint 700 szállodával rendelkező Mercure nemzetközi hálózat arra törekszik, hogy kiemelje a helyi sajátságokat, így minden egyes utazót egyedi élményekkel fogadva segítik az élmények megosztását egymás között. Éppen ezért döntött úgy ez a márka, hogy a “Six Friends Theory” kampányt elindítja a W&Cie ügynökség ötlete alapján. Ez a kampány lehetőséget ad a Mercure-nek, hogy újra bemutassa, hogy összhangban van korával: innovatív módon hozza össze az embereket. 

A Mercure Facebook oldala: https://www.facebook.com/MercureHotels