Magyar Franchise Szövetség Díjkiosztó Gála

A rangos eseményt, a Szövetség Díjkiosztó Gáláját minden év elején rendezik meg, ahol számos díjat adnak át a szakma képviselőinek.

Már hagyománnyá vált a Magyar Franchise Szövetség gálája, a franchise szakma rangos eseménye, melyen részt vesznek a legfontosabb hálózatok, hogy elismerjék az előző évben legjobban teljesítetteket. A gálavacsora díszvendége és főelőadója Michael Eyre, a Brit Franchise Szövetség korábbi elnöke, elnökségi tagja, az Európai Franchise Föderáció alelnöke. A rendezvénynek ezúttal is a Larus Étterem és Rendezvényközpont ad otthont.

A hazai franchise szakmát tömörítő szervezet már sok-sok éve dolgozik azon, és tesz rendkívüli erőfeszítéseket azért, hogy a franchise gazdasági súlyát, a magyar gazdaságra gyakorolt hatásait bemutassa, tagjainak érdekeit képviselje.

A díjak komoly elismerést jelentenek a szakma részéről, ezért minden évben számos hálózat pályázata érkezik be a szövetség elnökségéhez. 

2012-ben a Magyar Franchise Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy a korábbi esztendőkhöz képest több kategóriában ír ki pályázatot. Így a 2014-es díjak a következő kategóriákban kerülnek kiosztásra: az Év Hazai Franchise Hálózata, az Év Legdinamikusabban Fejlődő Franchise Hálózata, az Év Franchise Átvevője, az Év Fiatal Sikeres Franchise Átvevője, az Év Mester Franchise Hálózata, Marketing Díj, az Év Innovatív Franchise Hálózata, Internet Média és Web Díj. A díjazottak kizárólag a Magyar Franchise Szövetség rendszergazda tagjai, valamint a hozzájuk tartozó franchise átvevők pályázatainak elbírálása alapján részesülnek az elismerésekben.

A rendezvény főtámogatója az ALMA Gyógyszertárak, támogatói a BioHair hajvágószalon és a McDonald’s.

A korábbi, 2013. évi díjazottak

A 2013. év franchise hálózata a McDonald’s Magyarország. Az Év Mester Franchise Hálózata a Hertz Magyarország. Az Év Legdinamikusabban Fejlődő Franchise Hálózata díjat a Borháló borkereskedés érdemelte ki. Az Év Innovatív Franchise Hálózata kategóriában két hálózat megosztva részesült a díjban, a Duna House és az Otthon Centrum ingatlan franchise hálózatok. A 2013. Év Marketing Díjában a BENU Gyógyszertár franchise hálózat részesült. A 2013. Év Internet Média és Web Díját a Katedra Nyelviskola hálózat érdemelte ki. Az év franchise átvevője díjat Penczné Bölcskei Zita, a DIEGO hálózat franchise partnere kapta. Az év fiatal sikeres franchise átvevője elismerést Miha Sarolta, a Katedra Nyelviskola hálózat partnere vehette át.