A BTH kiemelt promóciót biztosít a szállodáknak

A gazdasági recesszió okozta visszaesés és az alacsony forgalom ellensúlyozására a BTH Budapesti turisztikai Nonprfit Kft. számos ingyenes megjelenési lehetőséget dolgozott ki idén a szállodai szakma részére.

Fekete László, a BTH ügyvezetője a Szállodaszövetség legutóbbi találkozóján kifejtette, hogy nincs desztinációs marketing szállodai ajánlatok nélkül, hiszen a turisták konkrét ajánlatokat és szolgáltatásokat keresnek. Ezért csak a desztinációs kínálati elemek összekapcsolásával, versenyképes ajánlatokkal és a szállodai, a főváros turizmusirányítási és a városüzemeltetési szektor összefogásával lehet idén Budapesten az eddigieknél lényegesen jobb eredményeket elérni. A szállodai szakma örömmel üdvözölte a BTH azon törekvését, miszerint a marketingcég a szállodák részére ingyenes promóciót biztosít a nagyszabású nyári online Budapest Adventure kampányában, mindemellett egész évben ingyenesen szerepelteti az ünnepekhez és a nagyobb eseményekhez, programsorozatokhoz kapcsolódó szállodai akciós ajánlatokat online felületein, többek között a BTH által üzemeltetett legnépszerűbb budapesti turisztikai weblapon (wwww.budapestinfo.hu) valamint szakmai és a fogyasztóknak szóló hírleveiben egyaránt.

A BTH nemrégiben összegyűjtötte a budapesti szállodák húsvéti ajánlatait, jelenleg a ‘Szimplán egy duplát’ akcióhoz kínált csatlakozási lehetőséget a Budapesti Nyári Fesztivál programjaihoz, a Magyar Turizmus. Zrt. Budapest régiójával együttműködve. A 2010-es nyári Budapest Adventure online kampány részleteinek kidolgozása jelenleg folyamatban van, melyben a BTH szintén ingyenes lehetőséget kínál a szállodáknak a promóciós kampányban való részvételre. Erre a szállodák az új élményalapú Budapest koncepcióba illeszkedő ajánlattal jelentkezhetnek, melyhez a BTH kollegái is segítséget nyújtanak.

Ahhoz, hogy Budapest versenyképes legyen elsősorban a desztinációs érték növelésére van szükség. Ez azonban csak sok szereplő együttes munkájának eredményeképpen érhető el, melyhez a turisztikai és szállodai szakma széleskörú összefogására, valamint a bevételeket és Budapest desztinációs értékét is megcsonkító szállodai árverseny megállítására van szükség.

Budapest Adventure package ajánlatokkal kapcsolatban a BTH várja jelentkezését, Kluka Gábor on-line marketing menedzsernél a kluka@budapestinfo.hu e-mail címen és a 328-4088-as telefonszámon.