Aktív turizmusfejlesztés Salgótarjánban

Látkép a Macskalyuk tetejérőlA Salgótarján Helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment Közhasznú Egyesület nyertes pályázatának köszönhetően hamarosan elkezdheti a „Turisztikai termékfejlesztés a Salgótarján Helyi TDM Közhasznú Egyesület működési területén” elnevezésű projektjének megvalósítását, melynek nyomán számos értékkel gazdagodik a terület.

{module 221}

Visszaállítják az erdei tornapályát, amely 10 állomással várja majd az érdeklődőket, továbbá kialakítanak két interaktív útvonalat is, amelyek a gyerekes családok tartózkodását teszik élménydúsabbá. A meglévő túraútvonalak megújításával, új kerékpáros útvonalak kialakításával és ezek egységes kitáblázásával, illetve esőbeállók és pihenőhelyek elhelyezésével a turisták komfortérzetét és jobb tájékozódását szeretnék elősegíti. Az érintett területen biciklitárolókat is elhelyeznek, kiépítik a Salgói Vár felé vezető ösvény utolsó szakaszán a kapaszkodó korlátokat, felújítják az elhanyagolt állapotban lévő erdei hidakat és kilátó is létesül a Medves-fennsíkon. Szintén a turisták komfortérzetét szeretnék emelni háromdimenziós domborzati térképek elkészítésével és panorámakilátó kialakításával. A tervek között szerepel a Bányarém Fesztivál északi városrészre való kiterjesztése is.

A projekt részeként megvalósuló  fejlesztések és a terület aktív turisztikai adottságainak népszerűsítése érdekében intenzívebb marketingtevékenységet valósíthatnak meg, érintve az internetes, a nyomtatott sajtó és televíziós-rádiós médiumokat is.
Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett ÉMOP-2.3.1.-11 számú, „Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek létrehozása és fejlesztése” című pályázaton 49.979. 932.- Ft támogatást nyert el a projekt, melynek összköltsége 58.799.920.- Ft.

Megvalósításával a szervezet nagy lépést tehet annak érdekében, hogy országos szinten is népszerűbb desztinációvá váljon Salgótarján és környéke, és nagyobb számú aktív kikapcsolódásra és pihenni vágyó vendégeket fogadjon Magyarország egyik legvadregényesebb táján.
A szervezet egyébként eddig is nagy hangsúlyt fektetett az online megjelenésekre, a Facebook oldalukon jelenleg is zajló játék.

{module 221}