Debrecen „elvarázsolt” expresszen

Debrecen „elvarázsolt” expresszenDebrecen várossá válásának 650. évfordulójához kapcsolódva egy varázslatos vonatút során a város idegenforgalmi szakemberei úgy döntöttek, hogy ízelítőt adnak a környék történelmi örökségéből, kulturális hagyományaiból, a térségre jellemző ételekből.

{module 221}

Az akció időtartama 2011. július 14. – augusztus 14. Az akció alatt heti kétszer (csütörtök, vasárnap) összesen kilenc alkalommal a Budapest Nyugati-pályaudvarról induló és Debrecenben is megálló InterCity vonathoz kapcsolt „Debrecen Expressz” múltidéző kocsiján az érdeklődők hangulatos környezetben utazhatnak a cívisvárosba.  

Az akcióban a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület 11 tagszállodája vesz részt: Aquaticum Termál és Wellness Hotel****, Auguszta Hotel***, Best Western Kálvin Hotel***, Campus Hotel ***, Hotel Divinus*****, Hunguest Hotel Nagyerdő***, OEC West Hostel, Kossuth Lajos Kollégiumok, Hotel Lycium Debrecen****, Hotel Platán****, Sport Hotel ***+  A szálláshelyadók az akció  időtartama alatt egyedi csomagajánlattal várják a látogatókat, mely ajánlatokat megtekinthetik az www.iranydebrecen.hu honlapon. A csomag tartalmazza 4 nap 3 éjszakára szóló vagy 5 nap 4 éjszakára szóló kedvezményes szállást reggelivel vagy félpanzióval, illetve szálláshelytől függően eltérő további szolgáltatásokkal (Welcome drink, frissítő masszázs, stb.), a több mint 50 %-os kedvezményt adó vonatjegyet oda-vissza útra, ízelítőt a hajdúsági ételekből az utazás alatt (pl. Hortobágyi húsos palacsinta, debreceni töltött káposzta), kóstolót helyi sajtkülönlegességekből és debreceni mézeskalácsból a Budapest-Debrecen útvonalon. A csomag tartalmaz továbbá egy alkalomra szóló városnézést idegenvezetővel Debrecenbe.   

Debrecen és Hortobágy számos rendezvénnyel várja az érdeklődőket: pénteken éjszakai fürdőzés, vasárnap vízi zumba az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőben. Hármashegyalja az ország legrégibb kisvasútjával a „Zsuzsi”  erdei kisvasúttal érhető el, ahol kerékpáros, lovas és gyalogos túralehetőségekre is lehetőség nyílik. Hortobágyon Pusztaszafari, Mátai lovasfogatozás, Hortobágy Halastavi Kisvasút. Június 15. és július 20. között „Debreceni Nyár” hűsítő programokkal, július 17-29. között Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája, július 20-24. Campus Fesztivál izgalmas koncertekkel, július 30-31. Mézeskalács Fesztivál, augusztus 4-7. között a Debreceni Borkarnevál csábít Debrecenbe. A város egyik legjelentősebb rendezvénye, a Debreceni Virágkarneváli és karneváli hét külföldi és hazai művészegyüttesekkel várja a látogatókat augusztus 15-21. között.

A Hortobágyi Hídi Vásár színes forgataga augusztus 19-21. között látható.  A vonatútra a helyet – az ülőhely kapacitás koordinálása, nyomonkövetése végett – a helyi turisztikai desztináció menedzsment szervezet információs irodájában, a debreceni Tourinformban foglalja le a vendég, de a csomag költségét közvetlenül a szálláshelynek kell fizetni.

Az őszi időszakra „650 év ízei 650 Ft-ért” elnevezésű akcióval készülnek. A tervezett akció időtartama alatt – 2011. október 01. és november 13. között – a térségre jellemző hagyományos ízekkel, ételekkel várják majd a vendégeket.

A kampányhoz csatlakozó  szálláshelyeket igénybe vevő vendégek 650 Ft-ért választhatnak a debreceni és hortobágyi ételkülönlegességek kínálatból.

{module 221}