Díjazták az év tourinformátorát

Díjazták az év tourinformátorát

A Tourinform irodák munkatársai, valamint a Tourinform Szövetség elnökségi tagjainak szavazatai alapján Az év Tourinformátora díjat 2015-ben Liptákné Juhász Anikó, a Tourinform Vásárosnamény iroda vezetője nyerte el.

Díjazták az év tourinformátorát

A díjat az Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, valamint Ács Szilvia és Jakus Beáta, a Tourinform Szövetség alelnökei adták át Utazás kiállításon.

A Magyar Turizmus Zrt. és a Tourinform Szövetség a kiváló idegenforgalmi szakember elismerésével is hangsúlyozni kívánja bel- és külföldi turisták számára nélkülözhetetlen személyes információnyújtás fontosságát és a szakmai háttérmunka jelentőségét.

Az Év Tourinformátora díjat 2004-ben alapította a Tourinform Szövetség. Minden évben a legeredményesebb munkatárs kapja. 2011-től a díj a Tourinform Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. közös díja.

Az országos turisztikai bevételek és az átlagos tartózkodási idő növelésében meghatározó szerepet játszanak az évente átlagosan 2,2 millió vendéget kiszolgáló Tourinform irodák. Információikkal keresletet gerjesztenek, ami a vállalkozók bevételeiben realizálódik, így az irodák tevékenysége közvetve jelentősen hozzájárul az állami turisztikai bevételekhez. Az első iroda 1981-ben kezdte meg működését, az országos hálózat kiépítése 1992-ben kezdődött. A Tourinform irodák a Magyar Turizmus Zrt. szakmai felügyelete mellett névhasználati rendszerben, önkormányzatok, illetve TDM szervezetek finanszírozásában működnek.

–Kulcsfontosságú a Tourinform irodákban biztosított, utazókra szabott tanácsadás. A fogyasztók digitalizált világunkban is igénylik a személyes információadást, sokan nem elégednek meg a különböző mobil applikációk által nyújtott ismeretekkel. A Tourinform irodákra társaságunk helyi végpontjaiként a marketingtervünk megvalósításában is számítunk. – hangsúlyozta Glázer Tamás.

Az UTAZÁS kiállításon az ország 125 Tourinform irodája közül 77 vesz részt a hazai megyék standjain vagy a Magyar Turizmus Zrt. régiós standjainak egyikén, s a többi Tourinform iroda képviselői közül is sokan keresték fel a standokat személyes tapasztalat- és információcserére.

Liptákné Juhász Anikó 1981-ben, az akkor nyíló Nyírtourist Utazási Irodában idegenforgalmi szervezőként kezdett el dolgozni, majd egy kis kitérővel több területen is kipróbálta magát. A turizmus és a kultúra területén két civil egyesületet hívott életre, 2001-ben pedig a vásárosnaményi Tourinform iroda megnyitásának feladatát vállalta fel. A megye jelenleg egyetlen egész évben nyitva tartó Tourinform irodájában annak megnyitása óta tölti be az irodavezetői posztot és látja el a városmarketing feladatokat. Úgy érzi, megtalálta a helyét, ez a munkahely és szakmai háttér biztosítja mindazt, ami értékes számára.